Haberler

Sessiz sedasız




İspanyol üretici SEAT’ın, Leon Cupra’ya doping yaptığı ortaya çıktı.

Markanın Almanya sitesindeki “Araç Oluşturucu” bölümüne girenler 10 PS daha güçlü bir Cupra ile karşılaşırlarken, dikkatli gözlerden kaçmayan bu ayrıntı sonucunda Cupra’nın gücünün 280 PS’den 290 PS’e çıkarıldığı anlaşıldı. Daha önce de bu tarz değişiklikleri sessiz sedasız yaparak böylesine bir sızıntının bilinçli olarak yapıldığı izlenimi veren VW, ailenin en güçlü önden çekişli otomobili unvanını Leon Cupra’ya vermeyi uygun görmüş. Genel anlamda bir değişiklik yapmayıp sadece motorunu biraz daha güçlendirdiği bir otomobil için tekrardan tanıtım yapmayı istemeyen Alman markanın Honda Civic Type R almak isteyenlere; “biraz daha beklerseniz 290 PS’lik Cupra alabilirsiniz.” mesajını vermek için böylesine bir yol izlemiş olabileceği akıllara geliyor.

Almanya sitesindeki bilgilere göre motor gücündeki 10 PS’lik artış, Leon Cupra’nın 5.7 sn olan 0-100 km/sa değerini değiştirecekmiş gibi görünmüyor ancak bu dopingle birlikte modelin station wagon karoseri olan Leon Cupra ST, daha önce 7 dakika 58 saniye ile Audi RS4 Avant B7’den devraldığı Nürburgring Station Wagon Pist Rekoru’nu daha da geliştirebilir.

 

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu