Haberler

Ford’un otonom tasarımı




Geleceğin otonom sürüşlü otomobillerinin içleri şekillenmeye başladı. Ford bu alandaki ilk patentini Amerikan Patent Kurumu’ndan aldı.

Ortaya çıkan patent fotoğraflarına göre otonom sürüşlü Ford marka araçların ön koltukları hareket halindeyken 180 dereceye kadar dönebilecek. Aracın direksiyonu tamamen konsola gizlenebilecek. Ön koltuklar arkaya dönüp arka koltuklarda oturanlarla yüz yüze seyahat yapılabilecek. Ford’un düşündüğü tasarıma göre sürücü aracı sadece ilk 1.5 km’de kullanacak, sonrasında otonom sürüş devreye girecek.

Ford’un halkla ilişkiler temsilcisi; “Yaptığımız işin doğası gereği yenilikçi fikirler konusunda patentler geliştiriyoruz.” dedi. Ford bu yılın başlarında tamamen otonom sürüş özelliği olan bir araç üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Buna dayanarak gelişimlerin son hızla ilerlediğini düşünmek hiç de yanlış olmaz.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu