Haberler

Makyajlanan i3 casus fotoğrafçılara yakalandı!




BMW’nin yenilenme ve hacim küçültme operasyonlarına ek olarak elektrikle çalışan otomobiller üretmeye başlamasının üzerinden neredeyse 4 yıl geçti. ‘İ’ neslinin ilk örneği olan i3,  4 yılın sonunda detaylı bir makyaj operasyonu geçirdi.

Rakamlarla konuşalım!

Eğer i8’i de işin içine dahil edersek, toplamda 100.000 elektrikli ve plug-in hibrit otomobil satmayı başaran BMW, bu başarıyı adeta katlamak için var gücüyle çalışıyor. Geçen süre zarfında ‘İ’ alt modelindeki herhangi bir modelde güncelleme yapmayan Bavyeralılar, açılışı i3 ile yaptı.

Sadece i3 ile kalmayacağı sezilen değişikliklerin, i8 modelindeki ‘Spyder’ isimli bir versiyonla taçlandırılacağı da tarafımıza ulaşan bilgiler arasında.  Şimdilik i3’ü nitelendirecek olursak Almanya’nın halka açık yollarında test edildiği sırada yakalanan model, üzerinde ağır bir kamuflaj taşıyor.

S versiyonu yolda!

Peki ne değişecek diye sorarsanız şüphesiz ilk cevabımız ‘güç’ olacaktır. Çünkü, BMW mühendisleri tarafından yapılan açıklamaya göre modelin ‘S’ versiyonu; üzerindeki bu tüm güncellemelerle birlikte 200 beygir güce ve 249 Newton-metre torka sahip olacak.

Bunun yanı sıra menzilde de %50’ye yakın bir artışla birlikte 321 km’lik bir menzile sahip olması beklenen modelin artık yavaşça şehir dışına çıkmasına olağan gözüyle bakılıyor.

Akselerasyon değerlerinde de iyileştirme yapılacak modelin 0-100 km/s ivmelenmesini 7.3 saniyede tamamlayacağı ve yine 150 km/s’lik bir son hıza sahip olacağı tarafımıza ulaşan bilgiler arasında.

Uzun lafın kısası…

Dış ve iç mekanda bir çok değişikliğe sahip olan modelin, ‘S’ versiyonuna yakışan agresiflikte bir kaç çizgiyi bünyesine eklemesi bekleniyor. Ek olarak daha ergonomik bir iç mekanla kullanıcılarına sunulacağına kesin gözüyle bakılan modelin, tıpkı ağabeyi i8’de olduğu gibi bir çok renk seçeneğiyle bezenmesi de yapılması gereken hamleler arasında.

2025 yılına kadar elektrikli ve hibrit modellerle pazarın %20-25 oranına ortak olmak isteyen BMW; bu hamleleriyle ne gibi etkiler yaratacak, önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

Son olarak bu yılın sonuna kadar tamamen güncellenmelerini tamamlayacak modelin, önümüzdeki yılın başlarında kullanıcılarıyla buluşması; fiyatının ise 45.000 Dolar’ın altında olması bekleniyor.

Görsel kaynağı: MotorAuthority

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu