Haberler

Yeni Volkswagen Phaeton yine mi ertelendi




Volkswagen Phaeton’nun başarısızlığı en azından Amerika’da kabul edilemez. Normal olarak Volkswagen ikinci bir savaş vermeden pes edecek bir şirket değil ve böylece Alman otomobil devi pazara küçük sürprizlerle beraber bir amiral gemisi getirmeye kararlı.

Phaeton Amerika’da 2006 yılında yerel galerilerde boy gösterip satışa çıkarıldı ama yurt dışında 2007-2010 yıllarında yeni güncellemelerle rekabet içinde kalmak için ortaya çıkarılmıştı. Yine de araba yeni bir tasarım için çok gecikti ve full lüks sedan segmentindeki aracın alıcıları için geçen sene sadece 4000 adet üretildi.

Tek sorun yeni bir modeli beklemenin bu süreçten daha uzun olması. ABD’de satılacak yeni Volkswagen Phaeton’un 2018-2019 yıllarına kadar gelmeyeceği, yeni modelin yine gecikmeli olacağı söylendi.

Bloomberg’in kaynaklarına göre, yeni Phaeton hazır ama onun genel maliyet kesme önlemlerinin bir parçası olarak, üretim ve malzeme maliyetleri düşürülmek isteniyor ve bu yüzden Volkswagen lansmanı erteliyor. Volkswagen zaten C Coupe GTE konseptini bu yılın başlarında açıkladı.

Phaeton eski Volkswagen Grubu Başkanı Ferdinand Piëch tarafından tasarlanmıştı ve araba için güçlü bir destek oldu ama arabanın zayıf satış performansına rağmen Volkswagen modelleri arasında kalmıştı. Piëch şimdi emekli ve Volkswagen Phaeton için maliyetleri düşürmeye çalışıyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Volkswagen; segmentindeki Toyota, Honda, Nissan, Ford, Fiat, Hyundai, Opel, Citroen gibi markaların çok üstündedir. Audi, BMW, Mercedes, Lexus, İnfiniti, Acura, Lincoln gibi markalarsın ise çok gerisindedir. Üst segment imkanınız yoksa ilk tercihiniz kesinlikle Volkswagen olmalıdır

  2. Phaeton’u Volkswagen sırf “yapabiliyoruz” demek, marka imajı ve prestijini yükseltmek için yaptı satmayacağını biliyorlardı, sonradan üstüne bile düşmediler zaten hem bizde hem yurtdışında. İlk çıktığı zamanlarda bayağı bir reklam yapmışlardı bu yüzden “işte Volkswagen bunu da yaptı” temali

  3. Volkswagen premium bir marka değildir, fakat premium modelleri vardır.
    Phaeton ve Touareg bunlardan ikisidir. Phaeton lüks sınıfın her özelliğine sahip çok güçlü özel bir model. Phaeton da A8 altyapısı vardır. VW Phaeton güzel bir arabaydı , lükstü ve sınıfının en iyi 5 otomobilinden biriydi. Phaeton’un en büyük şansızlığı VW’nin elinde A8 gibi bir otomobil olmasıydı. Daha sonradan bu listeye Bentley, Porsche gibi araçlar da dahil olunca durumu iyice kötüledi haliyle VW burada yanlış strateji izledi. Volkswagen Phaeton, en güçlü ve en tasarruflu lüks otomobil ödülüne laik görülmüştür

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu