Haberler

33. Kocaeli Rallisi




22 Ağustos Cumartesi günü Outlet Center İzmit önünden verilen start ile başlayan rallide, iki gün boyunca ara sıra yüzünü gösteren yağışlı hava, ekipleri lastik seçimleri ve ayar konusunda oldukça zorladı.  Rallinin ilk günü Transit (12,40 km), Tourneo Courier (9,10 km), Ford Otosan (18,80 km) ve son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seyirci Özel Etabı (1,20 km) geçildi. Özellikle şehir merkezinde Perşembe Pazarı’nda servis alanı yanında oluşturulan seyirci özel etabına otomobil severler yoğun ilgi gösterirken, ekipler izleyenlere uzun süre unutulmayacak görsel bir şov sundu. Rallinin ikinci günü olan 23 Ağustos Pazar günü, Transit, Turneo Courier ve Ford Otosan etaplarını ikişer kez geçen ekipler, saat 17:20’den itibaren Outlet Center önündeki finiş podyumuna ulaşmak için mücadele ettiler.

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. ayağı Ford Otosan 33. Kocaeli Rallisi, 12,3 saniye farkla Neo Motorspor adına Peugeot 207 S2000 ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin zaferi ile sonuçlandı.

Ford Otosan ana sponsorluğunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Outlet Center İzmit, Toshiba, Avis, Setur ve Wellborn Luxury Hotel katkıları ile organize edilen yarışta, genel klasman ikinciliğini Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta S2000 ile Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz elde ederken, üçüncülük yine aynı takımdan Murat Bostancı-Onur Vatansever’in oldu. Murat Bostancı-Onur Vatansever bu yarışın ardından sezonun bitimine 2 yarış kala 2015 Türkiye Ralli Şampiyonluğu’nu matematiksel olarak garantilemiş oldu.

*Takipçimiz Berk Selami‘ye aşağıda yer alan resimleri ve videoları bizimle paylaştığı için Otopark ailesi olarak teşekkür ederiz.

*Metin içeriği tosfed.org.tr den sağlanmıştır

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Elinize sağlık, 36. İstanbul Rallisi ile ilgili de bir ayzı hazırlayabilir misiniz acaba? Güzergahı neresi olacak vs. gibi bilgiler olursa sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu