Haberler

Audi R8 Spyder Nürburgring’de yakalandı!




Yeni Audi R8 Spyder Nürburgring ve etrafında bir dizi teste tabii tutuldu. Bu sırada casus fotoğrafçılar tarafından görüntülenen araç geleceğe dair özel ipuçları verdi.

Yeni karoserinde Coupe formuna daha yakın bir görüntü sergileyen R8 Spyder, şüphesiz bu görüntüyü sahip olduğu soft top’a borçlu.

Bir önceki versiyonda bulunan ve eskimeye yüz tutan sabit metal tavan yerini elektrikle kontrol edilen açılıp kapanabilen bir kumaş tavana bırakmış. Açık konuşmak gerekirse aracın dinamizmine ayrı bir soluk getiren yeni tavan tasarımı şimdiden beğenileceğe benziyor.

Kaputun altında yer alan 5.2 litrelik atmosferik V10 motor da revizyondan nasibini almış. Daha hafif bir blok teknolojisine sahip olan motor bu revizyon ve yeni kumaş tavanın sayesinde eski nesile nazaran 50 kilogramlık bir ağırlık tasarrufu sağlıyor.

Prototip her ne kadar V10 baz versiyona sahip olsa da hatırlatmalıyız ki, 5.2 litrelik aynı motordan daha fazla güç sunan bir versiyon olan V10 Plus da tanıtımdan sonraki ilk günden itibaren satışa sunulacak.

Gelecek planlarına dair yapılan açıklamada ise Audi, yeni nesil turboşarjlı 6 silindirli bir motoru R8’le bağdaştırmaya çalışacağını açıkladı, hem de giriş seviyesinde.

Son olarak 2. nesil Audi R8 Spyder’ın önümüzdeki Mart ayında Cenevre Motor Show’da kullanıcılarına sunulacağını hatırlatalım.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu