Haberler

Trafik sigortası çoştu da çoştu




Zorunlu trafik sigortasında sigorta şirketleri arasındaki fiyat farkı yüzde 300’e, kaskoda ise yüzde 60’a yaklaştı. Telesure’un sigorta satış kanalı koalay.com’un rakamlarına göre aynı araca birebir aynı teminatları sağlayan trafik sigortası poliçelerinde 336 liradan 909 liraya kadar farklı fiyatlar bulunuyor. Aynı araç için teklif alınan kasko poliçelerinde ise fiyat 600 lira ile 1068 lira arasında dalgalanıyor.

Her iki poliçe tipinde de fiyat aralığı araçtan araca değişirken şirketlerin farklı fiyat politikaları nedeniyle kasko ve trafik sigortaları arasında fark uçuşa geçmiş durumda. Geçen yıl 40 milyon lira yatırımla Türkiye pazarına giren Güney Afrikalı Telesure, koalay.com’u kurarak internetten trafik ve kasko poliçeleri satmaya başlamıştı.
Telesure Sigorta CEO’su Bradley Du Chenne, poliçe satın almak isteyen birine 12 farklı sigorta şirketinden teklif verebildikleri için bu fiyat farkının görülür hale geldiğini söyledi. Sigorta satın almak isteyenlerin acentelerden aldıkları teklifl erde en fazla 3-4 farklı şirketin fiyatına ulaşabildiğini, bu nedenle de en uygun fiyatı yakalamalarının zor olduğunu söyledi.

“UYGUN FİYATLAR SUNULDUKÇA TALEP ARTACAKTIR”

Türkiye’de 18 milyon araç içinde Zorunlu Trafik Sigortası oranının yüzde 70, kasko oranının ise yüzde 34 olduğunu bildiren Chenne, “Türkiye’de sigorta satışında acente ağırlığı yüksek. Biz ise yalnızca online satış yapıyoruz. Ancak sigortasız milyonlarca araç olduğundan pazar payını acenteler yerine kaskolu-sigortalı olmayan kişilere ulaşarak elde etmek istiyoruz. Daha uygun fiyatlar sunuldukça sigorta talebi artacaktır. Ayrıca yakın zamanda başlatacağımız kampanya ile 700 liranın üzerinde kasko poliçesi alanlara Avrupa’ya gidiş dönüş uçak bileti hediye edeceğiz” dedi.

Sağlık sigortasında tüm kriterleri alıcı belirleyecek Kurumsal sigortacılıkta 20 yıllık deneyimin ardından portföyüyle Telesure Türkiye Partneri olan Alper Ziyal da ilerleyen dönemde farklı sigorta kollarında poliçe satmaya başlayacaklarını söyledi. Telesure’un çalışma sisteminden çok etkilendiğini belirten Ziyal, “Telesure ile görüşmeler için Güney Afrika’ya gittik. Orada gördüklerimiz bizi çok etkiledi. Üst katta sigorta satılıyor, alt katta poliçe basılıp gönderiliyor.

Tam bir sigorta fabrikası gibi çalışılıyor. Bunun Türkiye’de de yapılabilir olduğunu görerek el sıkıştık. Şimdilik araç sigortalarında çalışıyoruz ama ilerleyen dönemde özellikle sağlık sigortacılığında çok hevesliyiz. Bütün içeriğini satın alanın seçebildiği bir poliçe üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu. Kurumsal sigortada da iyi gittiklerini dile getiren Ziyal, kurumsal tarafta bir yılda yüzde 68 büyüme yakaladıklarını sözlerine ekledi.

“TÜRKİYE’DE HAYAT SİGORTASINA GİREBİLİRİZ”

Türkiye’ye yeni yatırım planları üzerinde değerlendirmelerde bulunan Telesure Sigorta CEO’su Bradley Du Chenne, ilerleyen dönemde hayat sigortalarına da girebileceklerini söyledi. Güney Afrika’da hayat sigortası yapan bir şirketleri olduğuna dikkat çeken Chenne, “ Türkiye’deki hayat sigortası şirketlerinden know-how talebi alıyoruz. İlerleyen süreçte burada elde ettiğimiz deneyimi kullanabilir, Türkiye’de de bu işi yapabiliriz” dedi.

Diğer sigorta ürünleri için IT altyapılarının hazır olduğunu dile getiren Chenne, konut, DASK ve sağlık sigortası poliçesi de satmaya başlayacaklarını bildirdi. Kadınlara özel ucuz kasko geliyor Koalay.com’un açılışından bu yana geçen süre aylık 100 bin tekil ziyaretçiye ulaştıklarını bildiren Telesure Sigorta Genel Müdürü Meltem Yiğit, bu yılın sonuna kadar ayda 10 bin poliçe satışına ulaşacaklarını söyledi.

Türkiye’deki sigorta satın alma alışkanlıkları hakkında da bilgi veren Yiğit, özellikle tatil günleri öncesinde sigorta satışının hızlandığını söyledi. Güney Afrika’da kadınlara özel olarak daha ucuza satılan kasko ürününü Türkiye’ye getirmeyi planladıklarını bildiren Yiğit, “Yol hizmetinin pembe araçlarla verildiği, yol destek elemanlarının pembe giyinmiş kadınlar olduğu bir ürünümüz var. Trafikteki 9 milyon otomobilin yüzde 30’u kadınlar üzerine kayıtlı olsa da kadın sürücü sayısının daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz. Dolayısıyla bu tarz ürünlere ilgi gösterilecektir” diye konuştu.

Kaynak: habertürk.com

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Daha geçen hafta araç satın aldık. Aracı babamın üstüne yaptırdık. Adamın 4. arabası, öncesinde kayıtlı ne kazası var ne başka bişeyi. Adama 850 lira zorunlu trafik sigortası masrafı çıkardılar. Hayat böyle. Öptüler öpüyorlar.

  2. yaş 25 ilk arabam için teklif aldım anadolu sigortadan 850 tl istediler mecburen verdik haziranda zam yapmışlar lanet olsun böyle sisteme ötv’si, kdv’si, trafik sigortası, kaskosu derken iyice s… anladınız 🙂 ama milletimiz hala halinden menmun devletde anca vergi çıkartıyor ses çıkmayınca 🙂 güzel ülkem daha kaç yıl dayanabilecem sana 🙁

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu