FeaturedHaberler

Ibiza Cupra yeni motoruyla makyajlandı




Seat, sevilen modeli Ibiza Cupra’yı makyajladı. Hem de yeni bir motorla.

Geçtiğimiz yılın sonuna doğru makyajlanan Volkswagen Polo GTI‘ın ardından, Haziran ayında 1.4 litrelik TSI motorun üretimine son verip bunun yerine 1.8 litrelik TSI motoru kullanacağını açıklayan Volkswagen, yavaş yavaş ürün gamında bu motoru kullanan tüm modelleri küçük bir makyaj operasyonundan geçiriyor. Bu makyaj operasyonunun son üyesi olan Ibiza Cupra, yeni motoru sayesinde önceden 180 PS & 250 Nm olan güç değerlerini 192 PS & 320 Nm’ye (1,450 – 4,200 devir/dk arası) çıkarmış. Bu sayede aracın maksimum hızı 235 km/h’ye (146 mph) çıkarken, 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanma süresi 0.3 saniye azalarak 6.7 saniyeye indirilmiş.

Kardeşi Polo GTI ile paylaştığı motoru hacim olarak büyümesine rağmen İspanyolların hızlı çocuğu, 100 km’deki karma yakıt tüketimini ortalama 6 litre (39.2 mpg US / 47 mpg UK) seviyesinde tutmayı başarmış.

Önemli değişikliğin yeni motor olduğu makyaj operasyonunda kozmetik değişiklikler minimal düzeyde tutulmuş. Seat, makyajsız aracın da güncel ve modern görüntüsünü hala koruduğunu belirtiyor. Standart olarak 17 inç alaşım jantlarla gelen model, LED gündüz aydınlatmasına sahip bi-xenon farları da standart olarak sunuyor. LED aydınlatma teknolojisinden aynı zamanda stop lambalarında da faydalanılıyor.

Dış görünümle kıyasla biraz daha büyük yeniliklerin yapıldığı kabinde, Ibiza’nın büyük kardeşi Leon’da kullanılan direksiyona yer verilmiş. Havalandırma ızgaraları ve göstergelerin olduğu bölümlerde de küçük yenilikler yapılmış. Bilgi eğlence sistemi de MirrorLink, Apple CarPlay ve Android Auto teknolojilerini destekleyecek şekilde yenilenmiş.

Yenilenen Seat Ibiza Cupra, gelecek yılın sonunda tamamen yenilenecek Ibiza ailesinin en son savaş narası olarak görülüyor.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Resimlerde görünen vites manuel ama ülkemize de bu seçenekle gelebilecek mi ? Doğuş oto 1.8 polo gti satışını yapmayacağını açıklamış sanırım. Bu cupra gelir mi acaba

  2. resmen polo gti dan çok sattı diye getirirler 1.8 motorla 0.3 saniye için vergi dilimi yükselecek satışlar düşer bence.

  3. Bu motorla ne polo ne ibiza ya kimse o paraları vermez. Keşke 1.6 falan olsaydı yada keşke ülkemizde 1.6 üstü boyle sacma vergilendirilmeseydi o zaman polo da bu da satardı. Ama şimdi kimse o paraları bu arabalara vermez. Az daha verir gider golf gti alır megane rs alır veya leon cupra alır. Zira yeni cooper s 2.0 motorla kendini bitirdi kim verecek şimdi o parayı mini ye(yalan yok param olsa aklım kayar ama o paraya type r falan alırm).. bunlarıda doğuş getirse nolcak ancak 10-20 arac satar..

  4. Bu araç ülkemize gelmez. Belki Polo’da kullanılan 150 beygirlik motoru koyarlar ve cupra görünüm yaparlarsa bi şansı olur.

  5. hot hatch denilen durum artık kalmadı ki zaten. hot hatch amacı ucuz pratik masrafsız olmaktı ama şu anda tam tersi. üstüne biraz daha koyar gider bmw 118i alırım. 1.6 motor 170 hp hem de arkadan itiş… keyfime bakarım

  6. Manuel vites seçeneği ve katır gibi güçlü motoruyla Avrupa’da yaşayan Hot Hatch severlere hayırlı olsun. Dışı bire bir aynı kalmış. İçindeki makyaj zaruri idi. İç mekanı işte şimdi adam akıllı olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu