FeaturedHaberler

Cactus sıcaklara dayanamadı, üstünü çıkardı.




Citroen Cactus M konsepti ile üstünü açtı.

Citroen’in Méhari modelinden ilham alınarak tasarlanan C4 Cactus hafif plastikten kapıları ve farklı ön cam tasarımı ile ön plana çıkıyor. Aracın arka tarafına konumlandırılmış çatı uzantısı, araca sörf tahtası ya da su kayağı bağlanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca kullanılmadığı zaman çıkarılabilen şişirilebilir tavan yapısı ise oldukça yeni bir bakış açısı olmuş.

Aracın içi neredeyse standart C4 Cactus ile aynı özellikleri gösterirken, farklı olarak koltuklarında su geçirmez kumaş kullanılmış. Zeminde yer alan su çıkarma delikleri, fazla suyun zeminden atılmasına yardımcı oluyor. Citroen henüz aracın performansı hakkında bilgi vermezken, kırıntı bilgi olarak Grip Control adı verilen sistemin yer alacağı ve aracın bir çok zemin türünde rahat hareket edebileceği söylendi.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Bir Citroen C4 Cactus kullanıcıs olarak bu aracı da çok başarılı buldum. Çıktığında takas düşünebilirim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu