Haberler

Audi A6’ya ABT yorumu




VAG gurubu otomobillere yaptığı modifikasyonlarla adından söz ettiren ABT, makyajlanan A6 modelleri için farklı performans kitleri hazırladığını duyurdu.

Birkaç ay önce S6 için 100 PS’lik bir kit hazırlayan ABT, A6’larda kullanılan; 3.0 TFSI V6 motoru ile birlikte 2.0 TDI ve 3.0 TDI V6 motorlarının en güçlü versiyonlarına özel kitler sunuyor.

2.0 TDI motor üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda motorun 190 PS olan gücü 215 PS’e çıkartılırken, 400 Nm olan tork değeri ise 440 Nm’ye çıkartılmış. 3.0 TDI V6 motorunun 326 PS güç ve 650 Nm tork değerlerini 365 PS & 710 Nm’ye çıkartan ABT, 333 PS güç ve 440 Nm tork üreten 3.0 TFSI V6 motorun gücü ise 410 PS’e arttırırken tork değerinin ise 520 Nm’ye çıkmasını sağlamış.

Motorlara yapılan geliştirmelerin yanında görsel olarak da sportifliği desteklenen A6 modelleri; hava yarığına sahip çamurluklar, ABT logolu karbon fiber dikiz aynaları, arka spoiler ve arka difüzör gibi etkileyici sportif detaylara sahip olmuş. Yüksekliği ayarlanabilir spor yaylar ile satın alınabileceği belirtilen A6’lar; 19,20 ve 21 inç jant seçeneklerinin yanında, aracın ön kısmını 20 mm arka kısmını ise 15 mm alçaltan ABT Level Control havalı süspansiyon sistemiyle de satın alınabilecek.

Fren sistemini de elden geçiren ABT, ön tekerleklerde sekiz pistonlu kaliperi tercih ederken, fren disklerini ise 380x34mm ebatında olanlarıyla değiştirmiş.

Tüm bu değişikliklerin dışında iç mekana da ufak dokunuşlar yapan marka, ABT logolu; start/stop düğmesi, paspaslar, bagaj halısı ve aydınlatmalı kapı eşik nikelajlarıyla yetinmiş.

Yapılan modifikasyonların 2.0 TDI motora sahip modeller için maliyeti 1.990,00 € olurken, 3.0 TDI V6 ve 3.0 TFSI V6 motorlarının kullanıldığı A6’lar için 4.290,00 € ödemek gerekiyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bu işi sevmiyorum ben Audi bunları düşünmemişte sanki bir bunlar düşünebiliyor. Herhalde o tork o ps gücünü yakalarken bir sürü mühendislik hesabını yaparak orda karar kılıyorlardır

  2. Ne kadar param olursa olsun S6 aldıktan sonra herhangi bi kit yapmam. Adamlar yapmış zaten daha neyin zorlaması

  3. bizde de boyle bi yer var mı.. sadece chip atmak degil de..fren aerodinami suspansiyon gibi konularla bir bütün paket sunan yerler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu