Haberler

Porsche’nin yeni spor sedan konsepti: Mission E!




Porsche, Tesla Model S’in rakibi olarak gösterilen Mission E konseptini Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Dört kapılı spor sedan olarak lanse edilen Mission E, Alman üreticinin tamamen elektrikle çalışan ilk otomobili olarak dikkat çekiyor.

Alman üreticinin yeni oyuncağı, performans değerleriyle rakiplerinin gözünü korkutuyor. Gücünü bünyesinde bulunan ve 919 Hybrid modelinde bulunan motorla benzerlik taşıyan iki elektrik motorundan sağlayan Mission E, bu motorlarla 600 beygirlik devasa bir güç üretiyor. Dört tekerden çekişe sahip olan araç 0’dan 100’e sadece 3.5 saniyede ulaşıyor. Ayrıca Porsche’nin yeni geliştirdiği 800 voltluk e-turbo şarj teknolojisi ile 15 dakikalık bir periyotta elektrik bataryalarının %80’ini şarj edebilen Mission E, bu şarj ile 400 kilometrelik menzili yakalıyor. Tam şarjda ise bu menzilin 500 kilometreyi bulabileceği ifade ediliyor.

Porsche Mission E, dış tasarımında sportif ve kaslı duruşundan ödün vermiyor. Geniş hava kanalları ve şişirilmiş çamurluklarıyla tam bir performans canavarı olduğunu belli eden aracın iç dizaynında da teknolojik unsurlar bolca yer alıyor. OLED ekranların iç mekanda sıklıkla kullanıldığı araçta bir de göz takip sistemi yer alıyor. Bu sistem, fiziksel düğme ya da kol bulunmayan araçta sürücünün göz hareketleriyle bu aksamlarla yapılan işlemleri otonom hale getiriyor.

Şimdilik seri üretim aşamasına ulaşıp ulaşmayacağı meçhul olan bu konseptin en erken 2019 yılında seri üretime geçebileceği, Panamera ve Pajun modellerinin geleceğinde önemli bir rol üstleneceği tahmin ediliyor.

 

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu