Haberler

Renault e.Dams Paris’te podyuma çıktı




Renault e.Dams, Sebastien Buemi’nin üçüncü olarak podyuma çıktığı Nico Prost’un da dördüncülük elde ettiği başarılı bir FIA Formula E Visa Paris ePrix’yi geride bıraktı. Her iki pilot da yarış bitiminden dört tur önce piste giren güvenlik aracı eşliğinde sona eren yarışı sorunsuz tamamladı. Renault e.Dams, 165 puanla Takımlar Şampiyonası’nda birinci takım. Sürücüler Şampiyonasında ise Sebastien ikinci, Nico altıncı pozisyonda.

Grid’de beşinci ve sekizinci sırada yer alan sürücüler ilk keskin virajı başarılı biçimde geçerek pozisyonlarını kaybetmediler. İkinci turda Nico dördüncü sıraya yerleşti, Sebastien ise hızlıca P7’de yer aldı. İsviçreli sürücü daha sonra sıralamada yukarılara tırmandı ve dokuzuncu turda Oliver Turvey’yi geçerek altıncılığa, 18’inci turda da Stephane Sarrazin’i geçerek beşinciliğe yerleşti.

Takım arkadaşı Nico’nun bir başka aracı geçtiği sırada Sebastien dördüncü, Nico ise beşinci sıradaydı. Renault e.Dams ekibi sayesinde sorunsuz atlatılan pitstop’tan sonra her iki sürücü de pozisyonlarını kaybetmeden piste geri döndü.

Takip eden turlarda üçüncülük pozisyonu için Sam Bird ve FanBoost kullanan Sebastien arasında sıkı bir rekabet yaşandı. Bird’ün bir hatası sebebiyle de Sebastien ve Nico kırkıncı turda sırasıyla üçüncülüğe ve dördüncülüğe yerleşti. İkili, son safhalarda araç kurtarma amacıyla piste giren güvenlik aracı nezaretinde yarışı halinde tamamladı.

Sabahın erken saatlerinde oldukça serin bir havada Sebastien 1:02.841’lik süre ile sıralama öncesi ilk sırada yer aldı. Sebastien ilk grupta bir yer elde etti ve grid’de P8’de pozisyon aldı. Nico ise üçüncü sıralama grubunda yer alarak 1:02.339’luk süresiyle günün nihai sıralama turunu da başarıyla geçti ve Super Pole elde etti. Nico bugünkü yarışta sıralamada beşinci oldu.

Sebastien Buémi: “Bizim için çok özel bir yarıştı; Renault takımı için Fransa’da yarışmak her zaman özel bir durumdur. Bu nedenle de herkese güzel bir gösteri izletmeye gayret ettik umarım fanlarımızın hoşuna gitmişti! Öte yandan oldukça zorlu bir yarış geçirdik; lastik sıcaklığını uygun seviyeye getirmek için çok çabaladık bugün. Bu parkurda araç geçmek her zaman çok zor; ancak P8’de başlayıp yarışı podyumda tamamlamak çok güzel bir duygu. Şimdi önümüzdeki Berlin yarışı için sıralamalara odaklanacağım. Aracımın iyi bir performans göstereceğini hissediyorum; bekleyip göreceğiz.”

Nicolas Prost: “Bugün podyumda yer almayı çok istesem de yarışı dördüncü bitirmek çok da kötü bir durum değil. Yarış bizim için kolay geçmedi; erken saatlerde elde ettiğimiz sonuçlara rağmen yarışı üçüncü ve dördüncü olarak tamamladık. Bu sonuç ve şampiyonadaki mücadelemiz, takım için oldukça önemliydi. Sezonun sona ermesine sadece dört yarış kaldı; çok sağlam bir geri dönüş yapmamız gerekiyor. Bugün Paris caddelerinde yarıştık ve bu bizim için oldukça motive ediciydi. Ayrıca TV’de yer alan görüntülerin muhteşem olduğunu da duydum. Yarış severler Formula E’yi keşfetti ve ben Paris’te elde edilen bu başarının önümüzdeki yıl buraya tekrar geleceğimizin bir işareti olduğunu düşünüyorum!”

Vincent Gaillardot, Renault Sport Proje Lideri: “Takım bugün Paris’te iyi bir sonuç elde etti; özellikle de Long Beach’te geçirilen zorlu hafta sonundan sonra. Bu sefer daha iyi bir performans düzeyi yakalamak amacıyla her şeyi gözden geçirdik. Koşullar düşük sıcaklık değerleri altında biraz özeldi denebilir. Bununla birlikte düşük tutunma şartlarına kendimizi adapte etmemiz gerekti ancak en sonunda kendimize güvenimizi tekrar sağladık. Yarış boyunca performansımızı sürdürdük; sıralama konusunda kendimizi geliştirmeliyiz ve bu konuya odaklanacağız. Bugün her iki sürücü de iyi bir performans sergiledi; yeniden bir zafer elde etmek için sabırsızlanıyoruz.”

Alain Prost, Takım Direktörü: “Bugün elde edilen sonuçtan oldukça memnunum. Hafta sonuna başlamadan önce başarılı bir gün geçiremeyebileceğimizi düşünüyordum. Ancak üzerimizde hissettiğimiz baskıyı ve lastikler konusunda sıralama turlarında karşılaştığımız durumları göz önüne alarak Marka Şampiyonasında puan kaybetmeden yarışı tamamladık. Burada kendi evimizde podyumda olmak çok güzel; özellikle de unvan içi halen favori olan Sebastien için. Nicolas da bizi mutlu edecek biçimde iyi bir performans sergiledi. Paris’te gerçekleştirilen bu etkinlik konusunda da gurur duyabiliriz. İzleyiciler harikaydı ve başkentimizde inanılmaz güzel bir etkinlik oldu. Bu, hem bizim hem Renault için büyük bir başarıydı.”

Jean-Paul Driot, Takım Yöneticisi: “Grid’de başladığımız yeri göz önünde bulundurursak bugünkü sonucun iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak lastikleri ısıtma aşamasında bir takım sorunlar yaşadık. İlk iki turda üç saniye gerideydik. Bir süre sonra lastiklerin ısınmasıyla güçlü bir geri dönüş yaptık; güvenlik aracı olmasaydı podyumda bir basamak yukarıda yer alabilirdik. Zira önümüzdeki araçlardan daha verimliydik. Lastiklerimizin uzun sürüşlerde daha iyi performans gösterdiği ortaya çıktı. Şampiyonada ilerlerken bizim için iyi bir hafta sonu oldu denebilir; önümüzdeki Berlin yarışı için çok çalışmaya devam etmeliyiz. Hem sürücüler hem de takım olarak şampiyonada mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Renault e.Dams, Sebastien ve Nico 21 Mayıs tarihinde 2015/16 FIA Formula E Şampiyonasının sekizinci ayağı için Alexanderplatz yakınındaki Karl-Marx-Alle’de FIA Formula E Berlin ePrix yarışına katılacak.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu