Haberler

Tiguan GTE plug-in hybrid 218 beygir güce sahip olacak




Volkswagen Tiguan için şarj edilebilir hibrit modelini duyurdu. Model isminin sonuna eklenecek GTE takısı ile tanınabilir.

Model standart olarak 1.4 litre turboşarjlı 156 beygirlik benzinli motorla gelirken, elektrik motoru da devreye girdiğinde iki motorun birleşik gücü 218 beygire ulaşıyor. Bu kombinasyona altı ileri çift kavramalı şanzıman eşlik ederken, 13 kW’lık lithium-ion pilli elektrik motoru elli kilometre menzile sahip. Araç priz ile dışarıdan şarj edilebilirken, aynı zamanda tavana yerleştirilmiş güneş panelleri ideal şartlar altında 1000 kilometrelik enerji üretebiliyor.

Tiguan GTE hibrit modunda iken 100 kilometrede sadece 1.9 litre benzine ihtiyaç duyuyor, bu sırada karbondioksit salınımı ise kilometre başı yalnızca 49 gram. Aracın tüm gücünü serbest bırakmak için GTE düğmesine basmak yeterli. Hibrit model bu haliyle 100 km/s hıza sadece 8.1 saniyede ulaşabilirken modelin karma haliyle son hızı 200 km/s olarak belirtilmiş. Elektrik modunda ise maksimum hızı 130 km/s.

Şu anda üretim modeli için söz söylemek çok zor olsa da, bu konsept model için daha güncel bilgileri belki ilerideki saatlerde Frankfurt’dan alabiliriz.

aesert

Çocukluğunu halı üstüne kurduğu hayali pistlerde geçiren bir otomobil tutkunu. 1994 doğumlu. Muhasebe ve Finansal Yönetim öğrencisi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. bmw gibi japonlara parayı basıp adam gibi hybrid motor almak yerine laf salatası yapıyorlar.
    tavana yerleştirilen güneş paneli, prize takılan araba gibi şeyler yerine japonların kinetik enerjiyle şarj olan hybrid motorunu seçseler iyi ederler çünkü bu hybird motor amerika’da landcruiser gibi dev araçlara bile enerji sağlıyor. üstelik güneşe de prize de ihtiyaç duymadan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu