Haberler

Porsche’de Ülkü rüzgarı




Otomobil sporlarında ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil eden Ülkü Motorsport, en prestijli pist serilerinden biri olan Porsche Super Sports Cup’ın Belçika ayağında başarılarını sürdürdü.

Türk bayrağını Avrupa’da dalgalandırarak göğsümüzü kabartan Ülkü Motorsport takım kaptanı, Türkiye Pist Şampiyonu Ümit Ülkü ve Galip Atar, bu kez Bilal Saygılı ve İsmet Toktaş ile birlikte 12-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Porsche Super Sports Cup ve Endurance yarışlarında mücadele ettiler.

Porsche Super Sports Cup’ın Cumartesi günü yapılan yağmurun ara ara yağdığı ve görüş açısının kötü olduğu ilk yarışında, Ümit Ülkü, 57 araç içerisinde 14’üncü ve 24 aracın bulunduğu kategorisinde 6’nci sırada tamamlarken, Galip Atar 12’inci Bilal Saygılı ise 15’inci sırada finiş gördü. İkinci yarışta ise kategorilerinde, Ümit Ülkü 10’uncu Galip Atar 16’ıncı Bilal Saygılı ise 17’inci sırada tamamladılar.

İki sürücünün takım halinde mücadele ettiği endurance yarışlarının ilkinde, Ümit Ülkü-Galip Atar 10’uncu ve Bilal Saygılı-İsmet Toktaş ise 11’inci sırada finiş gördü. İkinci yarışta ise Ümit Ülkü-Galip Atar ekibi 11’inci olurken, Bilal Saygılı-İsmet Toktaş mekanik problemlerden dolayı yarışı tamamlayamadılar.

Ülkü Motorsport’un Avrupa arenasında sıradaki durağı 19-20 Eylül tarihlerinde Belçika’nın Zolder Pisti’nde koşulacak olan Avrupa Binek Otomobiller Kupası (ETCC) yarışı olacak…

Kaynak: TOSFED

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu