Haberler

Volkswagen’de hisse krizi




Geçtiğimiz haftasonu, Volkswagen’in ürettiği otomobillerin emisyon testlerinde normalde olduğundan çok daha düşük seviyelerde gözükmesini sağlayan yazılım hilesinin ortaya çıkması Alman üreticiye büyük darbe vurdu.

VW CEO’su, insanların güvenini boşa çıkardıkları için özür diledi ancak bu doğal olarak üreticiyi kurtarmadı. Volkswagen’in yalnızca marka imajı değil, hisse değerleri de büyük düşüş yaşadı. Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz yüzde 23’lük büyük düşüş, 17.6 milyar dolara denk geliyor.

Bloomberg’in haberine göre ilginç bir şekilde bu olayın açığa çıkmasından sonra Daimler ve BMW’de en büyük aylık düşüşlerini yaşadı. Bunun sebebi, yaşanan olay sonrası insanların diğer markalara karşı şüphelerinin artmış olması ihtimali olarak gözüküyor.

Volkswagen’e bu olayın sonucunda ne olacağı ise henüz belli değil. ABD’de 18 milyar dolara yakın bir ceza alma ihtimali olan üreticinin Avrupa’da satılan otomobillerde de böyle bir hileye başvurup başvurmadığı henüz Avrupalı yetkililer tarafından araştırılıyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Avrupa’da bir halt olmaz, Alman hükümeti destekli VW lobisi her türlü çalışır. Türkiye’de ise model bazına %10 yapmaları yeterli olur, zararın bir kısmını karşılarlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu