FeaturedHaberler

Opel Insignia yeni kasasıyla kabuk değiştirecek




Opel’in uzun süredir kasa değiştirmeyen modeli Insignia, önümüzdeki yıl tamamen yenilenecek. Insignia’nın 2. nesliyle ilgili bazı ipuçları daha şimdiden sızdırılmaya başlandı.

Bundan 7 yıl önce tanıtımı yapılan Insignia, ilk kasasıyla oldukça uzun süredir piyasada ve mensubu olduğu D segmentinin en eski araçları listesinde başı çekiyor. Alman marka birkaç yıl önce ufak bir makyaj operasyonu gerçekleştirse de aracın dinamikleri 7 yıl sonrası için yetersiz kalıyor. Otoritelerin ağır olarak nitelendirdiği Insignia, iddialara göre ikinci jenerasyonunda yaklaşık 200 kilo hafifletilerek fit bir görünüm kazanacak. 10 santim de uzayacak aracın Monza konseptinden ilham alınarak tasarlanacağı belirtiliyor.

Avrupa’daki prototip testleriyle ortaya çıkan yeni Insignia, markanın tasarım direktörü Malcolm Ward tarafından daha şimdiden “Son yılların en güzel otomobili” olarak tanımlandı bile. Opel’in yeni yüzünün en son halkası olacak olan Insignia’nın tanıtımının gelecek yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. Doğuşun Passat’a koymadığı donanımları cosmoda standart verir, 1,6 136lık dizele birde uyumlu otomatik vites koyduklarında passat’a filoda olmasada son kullanıcı bazında rakip olur. En son ne zaman yeni kasa mondeo gördüm hatırlamıyorum.

  1. açıkcası foto gerçekten insignia ise yeni astra’nın sedanı gibi duruyor ve hiç güzel değil bu. kesinlikle daha farklı olmalı ön bakışı. sonuçta iyi kötü astra sedan çıkacak. passat ile golf benziyor mu ? benziyor ama ikiz değiller. ayrıca insignia önceki nesilde sürüş dinamikleri olarak passat’tan çok daha iyi bir arabaydı. yeni passat çıtayı baya bir yükseltti, sanırım opel de insignia’yı aşağı bırakmayacaktır hele o hafifleme ile dinamizm olarak aşağı kalırsa çok ayıp etmiş olur opel. ama ne yaparlarsa yapsınlar insanlar tipine bakacaklar ve her zamanki gibi sportif seven insignia’yı, daha oturaklı-klasik seven passat’ı alacak.

    1. Çizimler dediginiz gibi büyük ihtimal astra sedana ait olmalı. Bence o farkı kesinlikle göz ardı etmezler 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu