Haberler

Doğuş Otomotiv’den açıklama




Volkswagen’in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, Volkswagen AG’nin geliştirdiği EA 189 kodlu Euro 5 dizel motorlarla ilgili bir basın açıklaması daha yayınladı. Açıklamada bulunan emisyon hilesinden etkilenen araçların Türkiye’deki mevzuatlara uygun olduğu ve yapılacak güncellemeler hakkında müşterilerle iletişime geçileceği kısımları dikkat çekiyor.

Doğuş Otomotiv’in açıklaması;

Volkswagen Grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm araçlarımızın ülkemizin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu belirtiriz.

Üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabilecektir. Gelişmelerle ilgili müşterilerimizle iletişime geçilecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Saygılarımızla

Doğuş Otomotiv

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu niye ısrarla tekrar ediyorlar ben anlayabilmiş değilim.

  2. ister 40 kat ister 40000 kat daha fazla salınım yapsın ciğerlerimize Nox gazını salsın, bu devletin vergilendirme politikasının sonucudur. Türkiye gibi 3. dünya ülkelerini ilgilendiren bi mesele değil bu konu, dolayısıyla doğuş otomotiv de kazanacağını bildiği yerden vurmuş. Galiba Türk insanının ciğeri dünyada geri kalanlardan 40 kat daha kuvvetli olduğundan VW’nin emisyon sahtekarlığı falan hakikaten bizim işimiz değil, ya da başta maliye bakanlığı ve çevre şehircilik bakanlığı şapkasını önüne koyup bu vergilendirme politikasını değiştirecekler. Yoksa daha çok doğuş otomotiv gibileri vatandaşlarımızla dalga geçer gibi açıklamalar yapmaya devam edip, Almanların çöplük araçlarına da pazar açmaya devam eder. Yazık.

  3. vw araca sahibim ama şu açıklamanın özeti ”burası türkiye bize bi şey olmaz”. bi daha bunlarla alışveriş yaparsam namerdim.

  4. Passat için 9-10 ay sıraya sokuyorlardı, geçen aradık 3 aya düşmüş .. İşte böyle sokarlar adamın sırasına 🙂

  5. “Kapılarımız hala tok sesli. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.” – VW

  6. Tahmin edildiği gibi davranıyor Doğuş. Bakın burada daha farklı bir yaklaşım beklemek yanlış bu firmadan. Burası Türkiye , kimse ” ayranım ekşi ” demez burada.

    Bizim kullanıcılar olarak tepkimizi göstermemiz gerek. İnsan aklıyla dalga geçiyorlar.

    Adamlar böyle diyecek tabi . Bugün VW bayilerine gidin yine içerisi tıklım tıklım doludur , yine insanlar sıra kavgası yapıyordur.

    Öyleyse yapmasınlar efendim , almasınlar . Vw cezasını çekene kadar satamasın bu arabaları.

    Bir sürü forumda bu konuyu takip ediyorum, küçük bir grup dışında kimsenin umurunda değil bu olay. Adam, arabam değer kaybedecek derdine düşmüş.
    Kendini düşünmeyen insanı Doğuş oto düşünmez , Türkiye’de devlette düşünmez… Aslında daha çok şey yazmak istiyorum ama yanlış anlaşılır bazı insanlar tarafından….

  7. Türkiye’de insana ve doğaya verilen değerin ne derece düşük olduğunu gösteren bir örnek daha.

  8. Emisyon ölçüm yapan tuvturkun %33 hissesi de Doğuş’un. Bundan sonra nasıl bi yol izlenecek merak ediyorum.

  9. Son model vw araca sahibim dizel degil ama dogusa para kazandirdigim icin cok pismanim. Su aciklamaya bakar misiniz ikinci kez alay ediyorlar yazik biz tuketiciler bu kadar salak degiliz. Bir daha dogustan araba almayi dusunmuyorum artik. Bazi arkadaslar cok guzel ifade etmis gelismemis bir ulke oldugumuz icin bu kendini bilmezler boyle aciklamalar yapabiliyor. Bu aciklamayi isvicrede birak yapmayi araba satamazsin nitekim oyle oldu da. Devlet olsa sattirmaz cevreye zarar veriyor diye. Vergi sistemimiz zaten felaket ve emissionu takmiyor. Baskalari uretir birileri de bize kakalar olayin özu budur…

  10. Şu açıklama resmen Türk halkıyla dalga geçmektir. Doğuş grubu da alsın bir zahmet o ntv’deki yeşil bilmemne programlarını …

  11. ”Biz Daha İyi Yalan Söyleyene Kadar En İyisi Bu” vw Doğuş otomotiv…
    Amerika ve avrupada en çevreci ve düşük emisyon salınımlı araç diye reklam yapan marka..

  12. dolandırcılık ve yalan diyince doğuş un sancak taşıması lazım. Bu durumu yalanlayarak yine böyle olduğunu kanıtlamış oldu

  13. Tam Doğuş’luk bi açıklama olmuş. Türkiye’deki mevzuata uygunmuş… Evet terbiyesizler, Türkiye’deki mevzuat emisyona adam gibi bakmıyor ki zaten? Güncelleyeceğiz, edeceğiz, geri çağıracağız demiyorlar da… Bakın görürsünüz, AB’de geri çağırdıkları araçlar Türkiye’de vızır vızır gezmeye devam edecekler. Sanayi ve Çevre Bakanlıkları güya inceliyorlardı durumu, bakalım onlar ne karar verecekler. Gerçi çok da bişey olacağını sanmıyorum ya neyse…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu