Haberler

Porsche’den klasikler için lastik programı




Bugüne kadar üretilen Porsche’lerin %70’inin hala kullanılabilir durumda olduğu gerçeğini göz önünde bulunduran Porsche, eski modellerinin sahiplerine ulaşarak bu modellere uygun lastikleri onlara sunuyor.

Porsche, geçmişte Carrera GT’ye özel bir lastik geliştirmek için Michelin ile beraber çalışmıştı. Bu sefer Pirelli ile bir araya gelen Alman üretici, eski modelleri için modern lastiklerde bulunan teknolojiyle klasik otomobillerdeki lastik görüntüsünü birleştirerek klasik modellerine uygun lastikler ortaya çıkarmış.

Porsche, 1959-2005 model yılları arasında bulunan 356 B ve C, 986 Boxster ve G-model, 964, 993 ve 996 911 modelleri için 32 yeni lastik sunuyor. 924, 928, 944 ve 968 gibi önden motorlu modeller için de yeni lastik seçenekleri mevcut.

Porsche klasik lastik programıyla 1959-2006 yıllarıa arasındaki otomobiller için toplamda 161 yaz ve 131 kış lastiği seçeneği sunuluyor. Bu sayı, 993 ve 996’lar için önerilen lastikler ve son 10 model yılında üretilen otomobillerin önerilen lastikleri toplandığında 2200’e çıkıyor.

Bu program, Porsche’nin müşterilerine verdiği önemin bir göstergesi. Hangi modeli kullanıyor olursa olsun, Porsche müşterileri otomobilin üretildiği döneme uygun görünümde lastiği günümüz teknolojisiyle alabiliyor. Porsche tarafından sunulan lastiklerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

porsche-klasik-lastik-2

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu