FeaturedTadımlıkVideolar

Citroen C4 1.2 PureTech | İlk bakış




Citroen C4 1.2 PureTech etrafında kısa bir tur. Test sürüşü, POV ve Kadın Gözüyle videosu ilerleyen günlerde yayınlanacak

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

23 Yorum

  1. Benim bildiğim makyaj eksikleri gidermek içindir. Ama makyajsız kasadaki küçük, şık vites topuzunu ve o orta bölümdeki soğutmalı sürgülü gözü alıp şu hale sokmanın mantığı nedir anlamak güç. Umarım aşırı hissiz direksiyon ve pat küt çukura girip ses çıkaran süspansiyonu düzeltme başarısı göstermişlerdir en azından.

    1. Küçük vites olmasının sebebi robotize şanzıman olmasından dolayı. Ama keşke her marka Mercedes gibi otomatik vitesi direksiyona alsa da vitesin olduğu yerde de eşya gözü olsa. Mercedes en mantıklısını yapıyor bence

      1. Hayır madem mcp’den vazgeçip eat6 şanzıman koyacaksın o zaman vites topuzunu şık bir şey yap. Bazı araçların düz vitesleri bile daha şık duruyor bunlardan. Vitesle zaten çok fazla muhattap olmuyorsun ki kocaman bir şey koymanın mantığı nedir.

    1. Bayağı yumuşak ve dokunma hissi güzel bir plastik. Parmağım içine göçüyordu kolaylıkla. Birleşim noktalarında da ses yoktu bastırınca ve tıklatınca.

  2. hayatımda gördüğüm en iğrenç direksiyon ve vites topuzu ikilisi sanırım bu.

    1. haklısın direksiyonu çok büyük ama makyajsız halindeki c4 vitesi gayet güzel ve küçüktü

  3. Ucuz ise alınır, Göze batan bişey yok. Ekonomik görünüyor. Yalnız bu hangi motor. 85 lik mi 110 luk mu

    1. motor puretech turbo 130 hp. Şanzımanda psa grubunun yeni eat6. Motor- şanzıman ikilisi şu anda hem ekonomi hem de performans olarak piyasanın en iyisi diyebiliriz.

      1. EAT6 bence DSG kadar güzel bir şanzıman ve 130luk motor hem vergi avantajı hem performans yönünden çok iyi ama gidipte Citroen alınır mı bilemem.

        1. citroen değil de 308 daha mantıklı hem daha güzel hem de yeni bir araba. Eat6 tam otomatik olduğu için dsg’den bir adım önde bence.

    2. 120 bg diye biliyorum. Turbo olduğu için 9 litre yakıyor ki 1.6 156 bg’lik mercedes motoru da 9.5 yakıyor. Benzinlisi alınmaz yani bu modelin

  4. direksiyondaki dümeler baya azalmış vites baya bir büyümüş 2013 c4 de küçücüktü buz dolabi vardı bel destek ayarı manuel olmuş elektiriydi yada araba gırtlak dolulukta olmadığı için de olabilir güzel bir ilk bakış olmuş tüşekkür ederiz…

  5. Bu tarz videolarda konuşma olmayacaksa arkayı müzikle doldurmanız hem kalite hem seyir zevki açısından daha iyi olur.

  6. DİKKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    merhabalar bir uyarı yapayım izninizle
    videonuzu izledim bitiminde youtube un önerdiği kanal videolarının içinde alakasız “TAKSİYE BİNEN KIZ PARASI OLMAYINCA VERİYOR” başlıklı bir video öneriyor DİKKAT!!!!!!!!!!!!!!

      1. kanal harici video önermemesi gerekiyor yanlış mıyım birde o videoları izleyecek yaşı geçeli çok oldu

        1. kanal harici video öneriyor bende. evde oğlunuz/kardeşiniz filan varsa dikkat edin 🙂

  7. Görsel bilgilendirme için teşekkürler. Peki, daha kalıcı, daha etkili nasıl olabilir?
    -Daha fazla detaya inilebilir. Mesela koltuk altlarında çekmece ya da kapaklı gözlük bölmesi var mı?
    -Kameranın ışık yoğunluğu değişikliklerine adaptasyonu beklenebilir.
    -Görsel bilgilendirmeye parmakla dokunarak, vurarak da destek verilebilir.
    Örnek: Kokpit, göğüs, kapı içi kaplama kalitesi, koltuk kumaşı, montaj noktalarının (zamanla istenmeyen ses kaynakları olabiliyor bu noktalar) sağlamlığı gibi…
    -Bagaj ve aracın arka yolcu alanı daha detaylı gösterilebilir.
    -Fonda müzik renk katabilir.
    Tekrar Teşekkürler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu