Haberler

S90 mücadeleye hazır




Volvo’nun S80 modelinin yerine geçecek olan yeni modeli S90, iç tarafıyla beraber casus fotoğrafçılara yakalandı. Ayrıca Volvo, yeni geliştirdiği altyapısı ve motorları hakkında da bir tanıtım organizasyonu düzenledi.

Volvo’nun açıkladığına göre, giriş modellerinde yeni geliştirilen CMA (Compact Modular Architecture) platformu kullanılacak. Bu platformu güncel kompakt modellerin yanı sıra, XC40 ve C30’un yerine geçecek C40 gibi yeni modellerde kullanılacak. Yeni geliştirilen T5 Twin motor, bu altyapı üstüne kurulacak olan modellerde kullanılacakken, S90 ve XC90 gibi modeller, SPA (Scalable Product Architecture) altyapısı üstüne inşa edilecek. İkinci nesil XC90 ile tanıştığımız T8 Twin motor, S90’da da kullanılacak.

CMA Platform’u:

Yeni S90’a dönecek olursak, dış tasarım yoğun kamuflaj altında yakalanmış. İç mekan için ise, yeni nesil XC90 ile hemen hemen aynı diyebiliriz. Göze çarpan tek farklılık ise, havalandırma çıkışlarının daha ince ve uzun bir tasarıma sahip olması. Ortadaki ekrana paralel gelen bu çıkışların, içeriye daha lüks bir hava kattığını söyleyebiliriz.

Yeni S90, resmi tanıtımının ardından ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Bakalım yeni nesil İsveç Tankı; Audi A6, Mercedes E serisi ve BMW 5 Serisi gibi ciddi rakiplerin arasından sıyrılabilecek mi?

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu