FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

TransAnatolia Rally Raid 2020 gerçekleşti




Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid 2020, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde tamamlandı.

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental’in bünyesinde bulunan General Tire’ın da sponsorlar arasında olduğu TransAnatolia Rally Raid, Kovid-19 salgın sürecinde bu yılın ilk yarışı olma unvanıyla 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı’ndan başlayan ralli; Bolu Abant, Haymana ve Karadağ rotasının ardından aynı şekilde dönüş rotasıyla 2.850 kilometre sonunda İstanbul Şile’de son buldu.

Motosiklet, 4×4 arazi, ATV ve SSV kategorilerindeki araçların katılımı ile gerçekleşen ralli, katılımcılara doğa, tarih ve kültür dolu bir ralli deneyimi yaşattı. Yarışa 25 motosiklet, 37 4×4 otomobil, 3 SSV ve 5 ATV’den oluşan 70 araç katıldı. İstanbul Şile’de son bulan yarışın finish törenine İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Başkanı Dr. Cem Kınay ve TRT Spor Koordinatörü Özgür Buzbaş katıldı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu