Haberler

200 bininci Toyota Yaris Hybrid banttan indirildi




Toyota’nın Fransa’daki Valenciennes Fabrikası’nda günde 300 adetten fazla üretilen Yaris Hybrid’in 200 bininci otomobili banttan indirildi. 

Toyota, 8 milyon adeti aşan satışıyla hibrit teknolojisi konusunda liderliği elinde bulundurmayı sürdürürken, hem elektrik hem benzinli motora sahip Yaris Hybrid modeli de ilgi çekmeye devam ediyor. Kompakt ve çevik boyutlarının yanı sıra, sessiz ve çevre dostu teknolojisiyle de öne çıkan Yaris Hybrid’in 200 binincisi Fransa’da üretildi ve sahibine teslim edildi.

B segmentinin ilk hibrit aracı olan Yaris Hybrid, aynı zamanda Yaris üretiminin yüzde 40’ını temsil ediyor. Ayrıca, Avrupa’da satılan her 5 Yaris’ten 1 tanesini hibrit versiyonu oluşturuyor. Bu başarı hem Yaris’in sınıfında popüler bir model olması hem de Toyota hibrit teknolojisinin üstünlüğüyle gerçekleştirildi.

Toyota, ilk seri üretim hibrit otomobilin piyasaya sunulduğu 1997 yılından bu yana, 90 ülke ve bölgede 30 farklı hibrit modeli ile pazarda yer alıyor. 

1.5 litrelik benzinli motoru, elektrikli motorla birleştiren ve menzil kaygısı yaşatmayan Yaris Hybrid,dışarıdan şarj ihtiyacı duymadan bataryasını frenleme ve hızlanma esnasında dolduruyor. Toyota Yaris Hybrid bu sayede 3.3 lt/100 km yakıt tüketimine ve 75 g/km CO2 emisyonu ile segmentinin en başarılı performans ve yakıt tüketimi dengesini gerçekleştiriyor.

Türkiye’de de satılan Toyota Yaris Hybrid, benzersiz sürüş keyfinin yanı sıra 62 bin 700 TL’lik kampanyalı fiyatıyla da dikkat çekiyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu