Haberler

Fiat 595 Yamaha Factory Racing Edition




FIM MotoGP Championship takımlarından Yamaha’nın uzun zamandır ana sponsoru olan Fiat, bu birlikteliğin şerefine 595 Yamaha Factory Racing Edition modelini hazırladığını duyurdu.

Yamaha’dan ve Yamaha’nın yıldız pilotu Valentino Rossi’den fikir alınarak üretildiği belirtilen 595 Yamaha Factory Racing Edition; Ferrari 458 Italia, Fiat 500 Abarth gibi otomobillere sahip olan Rossi’nin garajındaki yerini şimdiden almış bile.

Renk skalasında 7 farklı rengin olacağı belirtilen 595 Yamaha Factory Racing Edition, 17 inç siyah renkli jantları ve kırmızı renkli fren kaliperleriyle dikkat çekiyor. Altı düz deri direksiyon simidi ve alüminyum pedalların standart olarak sunulduğu otomobilde, kapı altlarında ve aynalarda yazan Abarth yazılı sticker’lar ise opsiyon listesinde sunuluyor.

Bagaj kapağındaki Yamaha Factory Racing etiketiyle diğer 595 modellerinden ayrılan otomobilin kalbinde ise kardeşleriyle birlikte kullandığı 1.4 lt’lik turbo 160 PS’lik motor bulunuyor.

Motor ve görsellik açısından pek de diğer modellerden ayrılamayan otomobil, yürüyen aksam ve egzoz sistemi açısından farkını ortaya koyuyor. Düğmeyle kontrol edilebilen Record Monza egzoz sistemine sahip olan 595 Yamaha Factory Racing Edition’ın yürüyen aksamında ise Koni amortisörler ve Eibach yaylar tercih edilmiş.

0-100 km/sa hızlanmasını 7.4 sn’de tamamlayabildiği belirtilen otomobilin Euro 6 normlarını karşıladığını ifade eden Abarth yetkilileri, 595 Yamaha Factory Racing Edition’ın şehir dışında 4,1lt/100 km’lik bir tüketim değerine sahip olacağının altını çiziyorlar.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Fiat’ın arkadan motorlu, arkadan itişli 400bg’lik bir fiat 500 yaptığını hayal edin.

  2. Bunun da özel versiyonlarının hepsini almaya kalksak küçük çaplı bir filoya sahip oluruz herhalde 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu