FeaturedHaberler

Makyajlı BMW X1, hibrit motoruyla duyuruldu




BMW’nin başarılı kompakt SUV modeli X1, makyajlı yüzüyle resmi olarak duyuruldu. Hafif makyaj operasyonunda hibrit motor seçeneği eklenen BMW X1 ile ilgili detaylar haberimizde!

BMW X1, makyaj ile hibrit motor seçeneğine kavuştu

Güncellenen BMW X1, tasarım tarafında çok büyük yenilikler ile gelmiyor. Ön bölümünde diğer yeni BMW modellerinde olduğu gibi böbrek ızgaraları büyüyen araç, yeni farlar ve ön tampona sahip. Arka tarafta ise yeni grafikli LED stopların yanı sıra genişleyen çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor. Dış mekandaki değişiklikleri 4 yeni jant tasarımı ve 3 metalik boya seçeneği tamamlıyor.

Makyajlı aracın yaşam alanındaki değişimler de en az dışarısı kadar sınırlı kalıyor. Yeni vites kolu ve revize edilen döşemelerin yanı sıra 8.8/10.25 inçlik opsiyonel multimedya ekranı güncellemeler arasında yer alıyor.

Kaputunun altında 3 ve 4 silindirli motor seçenekleri bulunan makyajlı X1’in en büyük sürprizi ise yeni sunulan hibrit seçeneği. xDrive25e olarak adlandırılan hibrit versiyon, 125 beygir güç ve 220 Nm tork sunan TwinPower Turbo motor üzerine şekillendirilmiş. Bu motor ön tekerleklere güç verirken, arka tekerlekleri ise 95 beygir güç ve 165 Nm tork sunan elektrik motoru destekliyor. Son olarak aracın 9.7 kWh’lık batarya paketi sayesinde 50 kilometreye yakın tam elektrikli sürülebildiğini ve hibrit kullanımda 2L/100 km gibi bir tüketim değeri sunduğunu belirtelim.

Bunun haricinde içten yanmalı tarafta 3 silindirli 1.5 litrelik TwinPower Turbo dizel motor temeli oluşturuyor. 116 beygir güç ve 270 Nm tork üreten sDrive16d, 6 ileri manuel yada 7 ileri Steptronic şanzıman ile satın alınabiliyor. Dizel tarafında daha yüksek performans isteyenler 231 beygir güç ve 450 Nm tork üreten xDrive25d modelini seçebiliyor. Son olarak 231 beygir güç ve 350 Nm tork üreten xDrive 25i’nin tek benzinli seçenek olduğunu belirtelim. Bu iki model de yalnızca 8 ileri Steptronic şanzıman ile satın alınabiliyor.

Yeni BMW X1, Avrupa pazarı için önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak. Hibrit versiyonun ise Mart 2020’den önce üretime girmesi beklenmiyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Hybrid güzel bir adım. Ancak bize yine 1.5 geleceği için konuşmanın bir anlamı yok.

    iDrive NBT Evo ID 6 koy, vites topuzunu değiştir, yeni nesil kadranı ekle, biraz makyajla. Devam.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu