Haberler

Audi yayaların peşinde




Audi’nin Adaptif Matrix LED farları gece güvenli sürüş için yolu ve çevresini aktif olarak aydınlatıyor.  Malesef, bu teknoloji Amerika’da ulaşım departmanına takılmış durumda ve şu anda kullanılamıyor. Audi, Amerikalıların neler kaçırdığını gösterebilmek için çok iyi bir fikir bulmuş ve Belçika’da yeni A4’ü kullanarak kavşaktan geçen yayaları aydınlatarak daha görünür ve güvenli olacaklarını gösteren dikkat çekici bir reklam vermiş. Tek sorun ise, bunu yaparken kavşaktan geçen insanlara hapisten kaçmaya çalışan kaçaklar gibi hissettirmesi olmuş.

Brüksel merkez istasyonunun yanındaki dev reklam panosunda kocaman A4’ün led farları tüm kavşağı aydınlatıyor. Alana bir yaya veya bisikletli girdiğinde mavi bir ışık hüzmesi tarafından takip ediliyor. Videoda görülüyor ki, ışıklar yoldan geçenlere geçici olarak görme kaybı yaşatabilecek kadar parlak duruyor. Bu olumsuz durumlara rağmen dikkat çekici bu reklam Audi’nin far teknolojisini tartışmasız bir şekilde ortaya koyuyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. hem insanlar üzerinde geçici körlüğe neden oluyor hemde dizel motorları ile çevreyi katlediyor. Ein wirklicher Deutsche! ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu