Haberler

EVT S1 Avrupa’yı turlayacak




Geçtiğimiz günlerde görüntüleri basınla paylaşılan, Hacettepe Üniversitesi bünyesinde geliştirilen yerli spor otomobil EVT S1’den yeni haberler var. Hacettepe Üniversitesi rektörü Murat Tuncer ve aracın yapımında emeği geçen mühendislerin Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada aracın bütün üretim izinlerinin alındığı açıklandı.

EVT S1’in 500 adetlik bir seri üretim versiyonu için çalışmaların başlayacağını belirten Tuncer, bu kapsamda aracı geliştirerek Fransa’ya kadar bir yol testi yapmayı planladıklarını söyledi. Gerekli izinlerin alınmasından sonra Ardahan’dan başlayacak test Paris’te sonlanacak ve araç bu tur kapsamında yaklaşık 8750 kilometre yol kat edecek. Ayrıca projenin mimarı Doç. Dr. Engin Tanık, projeye destek gelmesi halinde aile otomobilleri ya da hafif ticari araçların da yapılabileceğini, EVT S1’in bu yolda ekibe maddi açıdan kaynak oluşturacağını belirtti.

Rektör Murat Tuncer, EVT S1’in prototipi için bir koleksiyonerin 1 milyon lira teklif ettiğini fakat projenin üniversitenin bir gururu olduğu için camekan bir yerde sergileneceğini söyledi. 500 araçlık izin kapsamında farklı renklerde üretilecek olan EVT S1, 150 bin liralık bir satış fiyatına sahip olacak.

Kaynak: Hurriyet.com.tr

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. ama sanırım bunu hazırlayan grup yalama işini iyi bilmiyormuş ki destek alamadılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu