FeaturedHaberler

Ford, Focus RS’in belgesel videolarını sundu




Son zamanlarda Ford Motor firması yeni hot hatch’i 2016 Focus RS’in geliştirme aşamasını özetleyen yeni bir belgesel serisini sundu. Bu hafta serinin dördüncü bölümü yayınlandı ve önceki üç bölümde olduğu gibi gelişim sürecinde rol alan kilit kişilerle yapılan mülakatları içeriyor.

Yeni Focus RS, 2016 model olarak önümüzdeki bahar satışa sunulacak.  Araç Mustang EcoBoost’ta kullanılan turboşarjlı 2.3 litrelik dört silindirli benzer bir motor ile sunulacak. Yapılan ölçümlerde aracın 350 beygir ve 475 Nm tork değeri ile 0-100 km hızlanmasını 4.7 saniyede gerçekleştiği ve maksimum hızının 265 km/s olduğu belirtiliyor.

Focus RS, Amerika’da 36,605 dolar fiyat etiketi ile satışa sunuluyor.

Serinin tamamını yazının devamında izleyebilirsiniz.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. şuanda 172bin liraya type-r, 187bin liraya golf R satılıyor. bence 200 verilir bu arabaya. Ah şu salak vergi sistemi olmasa.

    1. keşke bu araca bu ücretler ile sahip olabilsek maalesef Türkiye’ye gelmeyecek

  2. Japonların ve Almanların en iyi otomobillerinde bile basite kaçtığı doğru düzgün şasi ve süspansiyon geliştirmeyi bıraktığı manuel opsiyonu bile sunmadığı bu günlerde iyiki FORD JAGUAR DODGE ASTON MARTİN VE CADİLLAC var. İyiki Otomobil piyasası Amerika ve İngiltere gibi 2 ülkeye sahip.

      1. ancak aracın alt yapısı planları amerinkanların elinde geliştiriliyor parçalar alman burada almanların hakkı yenmez genede bu aracın ağır manada amerikan olduğu gerçeğini değiştirmez

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu