Haberler

Marvel’in Doctor Strange filmindeki Huracan




Lamborghini bir filmde daha kendine yer buldu. Huracan Marvel’in son filmi Doctor Strange’de kullanıldı. Filmde Benedict Cumberbatch’in canlandırdığı Dr. Stephen Strange bir otomobil kazasından sonra iyileşirken sihirli güçler kazanır ve olaylar başlar. Aslında filmlerde süper kahramanların Lamborghini kullanmasına pek de yabancı değiliz. Bruce Wayne de, Cristopher Nolan’ın Batman üçlemesinde hem Murcielago hem de Avantador kullanmıştı.

Lamborghini’nin CEO’su Stefano Domenicali “Lamborghini bu proje için kesinlikle en uygun adaydı, Huracan insanın içindeki süper kahramanı serbest bırakıyor. Bu yeni süper kahramanın benzersiz öyküsü, kızgın boğanın kurucusu Ferruccio Lamborghini’ye adeta bir ayna tutuyor; kullananları heyecanlandıran ve görenlerin hayallerini gerçeğe dönüştüren bir otomobil yapma yeteneği olan bir adam. Domenicali “Birçok Lamborghini sahibi gibi Doktor Strange de cesur, hırslı ve lider bir karaktere sahip. Önündeki tüm zorluklara rağmen bildiğimiz dünyanın ötesine ulaşabilen ve her durumda gelişebilen bir adam.” diye ekledi.

Ortadan motorlu Huracan’da atmosferik beslemeli 5.2 litrelik V10 motora sahip, bu motor da 588 bg ya da 618 bg üreten iki güç ünitesine sahip. 588 bg’lik motor, gücü arka tekerlere gönderirken, 618 bg’lik otomobil 4 çeker olarak satılıyor. İkisi de yedi ileri çift kavramalı şanzımana sahip. İki versiyon da 100 km hıza 3.5 saniyenin altında ulaşıyor ve hız limitleri 320 km/s olarak belirlenmiş.

Huracan, Doctor Strange’in Los Angeles galasında oyuncular Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton ve yönetmen Scott Derrickson’un yanındaydı.

Doctor Strange 4 Kasım’da tüm dünyada gösterime girecek. Fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu