FeaturedHaberler

BMW’den FWD + DCT hamlesi




Alman otomobil devi BMW, önden çekişli modelleri için çift kavramalı (DCT) şanzıman üzerinde çalışıyor.

Bildiğimiz üzere güncel BMW ve MINI modellerinin önden çekişli tüm versiyonlarında Japon Aisin imzası taşıyan 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzımanlar kullanılıyor. Alman kaynaklardan gelen bilgilere göre, önden çekişli otomobillerinin spor versiyonlarında daha hızlı şanzımanlar isteyen Bavyeralı üretici, bu modelleri iki yıl içerisinde 7 ileri DCT şanzımanla donatmaya hazırlanıyor.

Şimdilik; X1 M, X1 M40i, X2 M ve MINI JCW modellerinde kullanılması düşünülen 7 ileri DCT şanzımanın hızlı ve agresif vites değiştirme imkanı sunarak bu modellerin sportifliğini ön plana çıkaracağı düşünülürken, 1 Serisi Sedan’ın spor versiyonunda da kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. İlk olarak 3 silindir yaptı s.çtı bir de üstüne önden çekiş yapıp sıvamalısın dimi bmw 🙁 of of özleriz bu 4 silindir 1.6 ları hem rwd hem 4 silindir..

    1. 1.6 4 sikindir bmwyi kimse ozlemez. 2.5 2.8 6 silindir e39lar ozlenir… Rwd modeller devam eder zaten

  2. suyu çıktı bu önden çekiş işinin 1 sedanda önden çekiş gelecek diye çok tırsmıştım. bu nedir ya özünden ayrılma bu. mercedes’in cla fiyaskosu gibi iğrenç bi araba görmeyiz umarım.

  3. Çok güzel , Öncen çekişli, Şaft tüneli olmuyacak. Kompak bir arabada şaft tüneli zaten arka tarafı daraltan bir unsurdu. Önden çekiş olmasıda , arkadan çekişin gerektirdiği süspansiyon ve difransiyel bağlantılarının olmamasıda bagaj eşiğini aşağı çeker. Bolca yükleme alanı sunar. 3silindirli küçük motor daha düşük vergi demek. . Arkadan çekişin maliyeti olamayacak. Hepsi birden ucuza bmw biniyor olcagız. DCT şanzımanda yakıt ekonomisi sağlar. Mis gibi ekonomik Aile arabası olmuş. Bende bunu bekliyordum. Sonunda kompak araba sınıfında rakipleriyle yarışacak uygun fiyatlı bmwler alabilceğiz.

    1. Sonuçta Miniler ile çok keyifli sürüş yakalanıyor yani Bmw önden çekiş yapsada standartların üzerinde keyifli yapmaya çalışacaktır diye düşünüyorum . Yanlız 1 serisi acaip üvey evlat gibi duruyor , Premium sınıfta sallanıyor ben şahsen malzeme kalitesi ve his olarak premium bir araba değilde golf gibi bir şeye biniyorum gibi hissediyorum . Volvo v40 ayarına getirmeleri lazım yada Mini zaten son derece kaliteli hissettiriyor 😉 Bakalım neler göreceğiz umarım bizi utandırmaz ..

  4. Önden Çekişin Bmw’nin tarzına uygun olmadığını düşünüyorum. Pazardaki yerini rakip firmalara kaptırmamak için yapılan hamleler bunlar. Aileler ve sürüş dinamizminden uzak kullanıcı profilleri için ideal olacaktır.
    Ek olarak bmw 2 active tourer modellerinde 6 ileri tork konveyörlü şanzıman kullanılıyor.

      1. Bir Opel’in arkadan itmesi ne kadar saçma karşılanırsa BMW’nin önden çekmesi o kadar saçma karşılanır olayı bence. Sadece yanlamak değil arkadan itişin hazzı başka.

      2. Araba konusunda ne kadar bilgisiz olduğun buradan anlaşılıyor ama bu imkanlarla alakalı tabi Türkiyede bu konuda ilgi duymadan bilgilenmek kolay değil.

        FWD arabalar bir kaç istisna hariç sadece “bir yerden bir yere ulaşım aracı”, başka bir şey değiller ne kadar süslersen süsle, ne kadar beygiri yüklersen yükle FWD yine en nihayetinde FWD, işte EEEH istisnaları var Integra R gibi ilginç bir araba var.

        Ek9 civic, Mini, Focus RS bile Eeeeh işte yine RWD yanında.
        Ayrıca yanlamak değil, cahillik öldürür yoksa akşama kadar yan git, RWD zaten her zaman ufak ufak yanlıyor istesen de istemesen de.

        Yalnız dikkatsiz ve ilgisiz arabayı ulaşım aracı olarak isteyenler için FWD çok daha iyi ve güvenli, özellikle yağmurlu havalarda.

        Benim favorim AWD araçlar, şu ara gözümü yeni Focus RS e diktim, bir önceki RS arkası daha iyiydi gerçi ama o AWD değildi, yine de focusu severim.

        Not: BMW sevmiyorum, E30 ve eski Z4 hariç diyelim. Şu almanlar bir bitse de kurtulsam göz zevkimi bozuyorlar, tabi hepsinden söz etmiyorum ağırlıklı olarak BMW, VW ve Audi.

        1. Hayatimda daha sacma bir yorum okumadim. Yazdiginiz yorumun bir ustteki arkadasi kucumsemekten baska bir amaci var mi?

          Bilgisizlige gelince, bilgisiz olan sizsiniz. Otomobiller zaten “ulasim araci”dir. Ister onden cekis olsun, ister arkadan itis olsun. Dunyada Mercedes-Benz, BMW gibi agirlikli olarak arkadan itisli arac uretenler de Peugeot, Opel gibi onden cekisli araclar uretenler de insanlarin ulasim ihtiyacini karsilamak maksadiyla uretim yaparlar.

          Eger motor sporlarina gececek olursaniz, drift icin uretilen araclar arkadan itisli, ralli icin uretilenler dort cekerdir dogal olarak. Gunluk kullanimda ise her cesit arac mevcut. Onden cekis olsun, arkadan itis olsun hangisini tercih edecekseniz kullanim amaciniza veya neyden zevk aldiginiza baglidir yani.

          Alman araclarini begenmiyorsaniz siz tercih etmezsiniz, tercih edenleri de goz zevkimi bozuyorlar diye suclayamazsiniz. Ayni mantikla sizin tercih edeceginiz Focus RS de diger insanlarin goz zevkini bozabilir, oncelikle diger insanlara bir danisin o halde ne diyecekler?

          Unutmadan onden cekisli araclar “dikkatsiz ve ilgisiz” olanlar icin daha iyi ve guvenlidir demissiniz, dikkatsiz insanlar otomobil kullanmamalidir. Guvenlik konusunda ise elektronik sistemler her tip araci guvende tutabiliyor, en azindan otomobil ureticileri bunun icin calisiyorlar.

    1. Bmw nin M departmanının ürettiği ve geliştirdiği bir şanzıman, hyundai i ile alakası yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu