Haberler

Ssangyong Tivoli Cenevre’de büyüdü




Ssangyong, Cenevre’de daha geniş ve daha pratik crossover modeli Tivoli XLV’yi tanıttı. Tivoli XLV pratikliği öne çıkartabilmek için orjinal modelinin görünümünü kaybetmiş.

XLV, standart Tivoli’nin 2600 mm’lik tekerlek açıklığına sahip fakat 720 litrelik hacme sahip devasa bagajı yaratmak için C sütunundan sonra gövdeyi 238 mm daha uzatmışlar. Uzatılmış arka taraf Ssangyong Tivoli XLV’yi standart modele göre önemli ölçüde irileştirmiş ve hantal görünmesine neden olmuş. Fakat diğer taraftan daha uzun arka kısım araç sahiplerinin daha fazla eşya taşıyabilmesi anlamına geliyor. Arka koltuklar 60:40 parçalı olarak yatırılabiliyor ve bu sayede düz bir alan elde edilerek uzun eşyaların taşınması daha kolay hale geliyor. İç tarafta birçok saklama gözü var ve kapı içindeki gözler 1.5 litrelik su şişesini alabilecek genişlikte. Buna ek olarak, bagaj bölmesinde ayrı gözler, bagaj filesi ve taşıma kancaları mevcut.

Tivoli XLV, temel olarak standart model ile aynı özelliklere sahip 6.000 devirde 128 beygir güç ve 4.600 devirde 160 Nm tork üreten 1.6 litrelik benzinli motor ve 3.400 devirde 115 beygir güç ve 1.500 devirde 300 Nm tork üreten 1.6 litrelik dizel motor ile karşımıza çıkacak. Bu motorlar standart altı ileri manuel veya opsiyonel olarak altı ileri otomatik Aisin şanzımanla, iki veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle satışa sunulacak.

Standart model Tivoli’de olduğu gibi daha büyük versiyon XLV modeli de Güney Kore’de imal edilecek.

 

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Nasıl sonradan yapıldığı belli olmuş. Tivoli çok da güzel gözüken bir araba değil bir de bu uzun versiyonun arkası hiç estetik değil. Normal Tivoli daha şık gözüküyor.

  2. Gecen bir avm de sergiliyorlardi, fiyat etiketi de uzaklarda okumadan baktik aracin icine kiz arkadasimla. Idare eder 40.000 tl ise alinir dedikten sonra fiyatinin 86.700 tl oldugunu ogrenmemle hayret icinde kalmam bir oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu