Haberler

Savunma sanayisinin lastikleri Petlas’dan




Yatırımları, teknolojisi ve inovatif çözümleriyle savunma sanayiinde de öncü olan Türkiye’nin lastiği Petlas, güçlü ürünleriyle 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşen Tümexpo 2015’teki yerini aldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda; makine, tekstil, gıda, otomotiv, kozmetik, inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmalar bir araya gelme fırsatı buldu. Türkiye’nin ilk Runflat lastiği olan Petlas P-RFT’nin yanı sıra, tam zırhlı askeri araçlar için özel geliştirilen RM900 modeli ve uçak lastikleri segmentinden F4 ve F16 Savaş Uçağı lastikleri ile fuarda ön plana çıkan Petlas, teknolojisi ile alanında öncü olduğunu bir kez daha gösterdi.

Runflat” ile tam yol ileri

Binek otomobiller ve askeri kara araçları için farklı teknolojilerle geliştirilen Petlas Runflat lastikleri, verimli, fiyat-fayda dengesini en iyi sağlayan “takviye edilmiş kendinden destekli yanak” prensibini kullanıyor. Lastiğin yanak kısmının yol ile jant arasında sıkışmasını ve hava kaybı durumunda jantın içine doğru girmesini önleyen bu teknoloji ile Petlas P-RFT, yol koşulları ve araç ağırlığına bağlı olarak, otomobilin maksimum 80 km/s hız ile yoluna 150-200 km devam etmesine olanak veriyor.

Zırhlı personel taşıyıcı araçlarda kullanılan askeri araçlar için geliştirilmiş RM 900 lastikler de fuarda yerini aldı. Petlas’ın RM900 modeli ayrıca panzerler ve tank taşıyıcı araçlarda da kullanılıyor. Yılda 10 bin adet üretilen RM900’lerin yarısı iç piyasada savunma araçlarının ihtiyaçlarını karşılarken diğer yarısı ise yurtdışına ihraç ediliyor. Ayrıca Petlas AR-GE ekibi, Türkiye’de ve Avrupa’da pek çok askeri araç üreticisiyle ortak çalışmalar yürütüyor.

Havada da tercih Petlas

Türkiye’deki tüm harp, eğitim ve askeri kargo uçaklarının lastiklerini üreten Petlas, envantere yeni girecek uçaklar için de AR-GE çalışmalarını sürdürüyor. Tümexpo 2015’te sergilenen F4 Savaş Uçağı Ana lastikleri, yurtdışından da pek çok ziyaretçinin ilgisini çekti.

 

Petlas Hakkında

1976 yılında kurulan, 1989 yılında da ilk lastiğini üreten Petlas, 2005 yılında itibaren üretimini Türk sanayiinin güçlü kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesinde sürdürüyor. Bu tarihten itibaren fabrikadan yönetim politikasına, AR-GE çalışmalarından insan kaynaklarına her alanda markayı daha da ilerletecek adımlar atıldı. Petlas, 2.000.000 m²’lik alan üzerinde yer alan 350.000 m²’lik kapalı alana sahip fabrikada her türlü kara taşıtı lastiğin yanı sıra savaş uçağı lastiği de üretiyor. “Güvenli Lastik” kavramına büyük önem veren kuruluş, lastik-deney test merkezinde ürünlerini uluslararası standartlardaki testlerden geçiriyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 90’nın üzerinde ülkede satışa sunulan PETLAS, belirlediği vizyonu gereğince dünya pazarlarında, uluslararası markalaşma sürecinin gereği olan araştırma-geliştirme, teknoloji, üretim, yönetim ve pazarlama anlayışı ile yer alıyor ve her geçen gün pazar payını artırıyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu