Haberler

Yeni Ford Fiesta ilk kez gözler önünde




Sınıfında daima üst sıraları zorlayan ve Türkiye’de de oldukça popüler olan Ford Fiesta’nın gelecek neslinin prototipi ilk kez kameralara yakalandı. Fotoğraflara göre yeni Fiesta’daki en belirgin değişiklik, eski nesline göre biraz daha büyük boyutlarda olması. 2017 yılında Avrupa pazarına sunulacak olan Fiesta, bir süre sonra da Amerika pazarında satışta olacak.

Öngörülerin de desteklediği gibi yeni Fiesta, Ford ailesinin tasarım anlamındaki geleneklerini sürdürecek fakat güncel nesline kıyasla biraz daha büyük bir hacme kavuşacak. Tasarım dili hakkındaki ipuçlarının gelecek nesil Focus’tan geldiği Fiesta’da, arkaya doğru uzayan ön farlar ve geniş formdaki ızgara, tıpkı diğer Ford’larda görmeye alıştığımız bir biçimde olacak. Revize edilmiş B3 platformunun kullanılmaya devam edeceği Fiesta’da, artan boyutlardan ve dingil mesafesinden ötürü içerideki yaşam alanında az da olsa bir artış bekleniyor.

Boyutlardaki artışın yanı sıra Ford, Fiesta’yı sınıfındaki premium standartlarına uygun hale getirmek için elinden geleni yapmaya hazır. Auto Express’in haberine göre yeni Fiesta; kalite, rafinelik ve donanım anlamında seviye atlayacak olsa da, fiyat etiketinde bunun izleri bariz bir şekilde görülebilecek fakat Global B platformunun kullanımı uzun nesillerdir devam ettiği için, gelişim maliyetleri bir nebze sabit tutulacak.

4 silindirli motorların kullanımından büyük oranda vazgeçilmesi beklenen yeni Fiesta’da, içerisinde 1 litrelik ödüllü EcoBoost motorun da bulunduğu 3 silindirli motor seçeneklerinin daha baskın olması tahmin ediliyor. Aynı zamanda Auto Express’in bir diğer iddiasına göre, yeni Fiesta’da Sync 3 yazılımlı dokunmatik ekran ve aktif güvenlik önlemleri daha belirgin bir şekilde kullanılacak.

Resim kaynağı: motor1.com

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Kamuflajlı haline yorum yapmak ne kadar doğru bilinmez de,arka stopları 2 serisi Active Tourer’a çok benzeyecek gibi.

  2. Aston Martin tampon-izgara cok iyi cok hosta, yeter ama artik, baska bir sey tasarlayin.

  3. Şahsen arkasını beğenmedim. Eski nesil daha albenili duruyor. Farlarını da hiç uğraşmamışlar direk ford focustan alınmış gibi duruyor.

    1. Disk frenli b segment araç var mı piyasada ? BMW mercedes hariç fren gücünün %30 undan azını karşılarken yeni nesil kampanalarda esp,abs sistemi varken neden disk yapsın ?

      1. Fabia ve Polo disk fren kullanırken neden fiesta gibi sınıfında liderliğe oynayan bir otomobilde kullanmasın?

      2. Hyundai i10’nun arka frenleri bile disk. Kampanalar sadece ucuzluk adına yapılan bir saçmalık. Hatta disk teknolojisi bile eskimeye başladı denilebilir. Daha güçlü sistemler üzerinde uğraşılmalı. Manyetik güç kullanılarak daha iyi bir durma mesafesi sağlanabilir. Neyse konu bu değil. İ20, fabia ve polo’da disk frenler mevcut.

    2. Sonuca bakmak lazım. Fren hissi gayet iyi, durmasında bir problem yok, kampana olması niye rahatsızlık veriyor?

  4. sonunda arka stoplar değişiyor. 6 seneden beri gına gelmışti artık. inşallah focus hb lerde de benzer bir operasyona gidilir.

  5. açık konuşayım arka stoplar rezil olmuş.Çok sıradan bir arabaya benzemiş fiesta. Böyle yapacaklarsa hiç değiştirmesinler daha iyi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu