Haberler

Ford’dan Michigan’a “Mustang” yatırımı




Ford’un Birleşik Otomobil İşçileri Birliği (UAW) ile yaptığı geçici iş anlaşmasıyla beraber Mustang serisinin geleceği ile ilgili pek çok bilgi sızdırıldı.

Amerika’da yapılan geçici iş anlaşmalarında fabrikalar üretim planlarını sendikalarla paylaşıyor. Ford’un paylaştığı üretim planlarında 4 yıl için 9 milyar $’lık bir yatırım planlanırken, bu yatırımların 150 milyon $’ının Michigan Romeo motor fabrikasına gidecek olması Shelby Mustang GT350’de 5.2 litrelik V8 Voodoo motor kullanılabileceği iddialarını alevlendirdi. 526 beygir güce sahip motor, 582 Nm maksimum torkuyla yeni Shelby’i güçlü bir canavar yapacağa benziyor.

Üretim planlarının devamında Michigan Livonia aktarma tesisine 1.8 milyar $’lık bir yatırımın da altı çiziliyor. Yatırımın detaylarında Ford F150 modelinde kullanılan 6R80 6 vitesli otomatik şanzımanın geliştirilmesinin yanı sıra 3 yeni şanzımanın üretimi de yer alıyor. Bu da Ford’un General Motors ile beraber geliştirdiği 10 ileri otomatik şanzımanın yeni S550 Mustang modelinde kullanılabileceği iddialarını doğuruyor. Ford’dan resmi bir açıklama gelmese de Mustang modellerinin üretim tesislerinde böyle bir yatırımın olması iddiaları doğrular nitelikte.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu