Haberler

Mitsubishi Eclipse Cross resmi olarak duyuruldu




Mitsubishi’nin efsane spor otomobili Eclipse’nin adının yeni bir modelde yaşatılacağını daha önceki haberlerimizde belirtmiştik. Japon markayı kompakt SUV liginde temsil edecek Eclipse Cross bugün resmi olarak duyuruldu.

Mitsubishi Eclipse’nin bıraktığı bayrağı devralıyor!

Mitsubishi, önümüzdeki hafta Cenevre Otomobil Fuarında dünya prömiyeri yapılacak olan modelin görüntülerini erkenden basın ile paylaştı. Aynı segmentte yer alan ASX ile pek başarılı olamayan marka, yeniden yapılanma stratejisiyle daha güçlü bir konuma gelmeyi hedefliyor.

Teknik detayları fuarda belli olacak Eclipse Cross, Japon markanın 2013 ve 2015’te tanıttığı PHEV konseptlerine bir hayli benziyor. Dynamic Shield tasarım felsefesini benimseyen otomobilin krom şeritlerle çevrili geniş radyatör ızgarası ve şık farlar hemen dikkat çekiyor. Kapı kolu seviyesindeki omuz çizgileri aracı kaslı ve dinamik gösterirken, Toyota CH-R’da da gördüğümüz birleşik LED stoplar arka camın parçalı görünmesini sağlıyor.

Tamamen yeni motor seçenekleri ile gelecek

Bütün motor seçenekleri ve aktarma detayları belli olmasa da, Eclipse Cross’un iki yeni motor seçeneği ile geleceği biliniyor. 1.5 litre hacmindeki turbo benzinli motor, spor moduna sahip yenilenen 8 ileri CVT şanzıman ile kombine edilecek. Elektronik güç dağılımlı 4WD aktarma sistemine sahip olacak araçta aktif savrulma kontrolü (AYC) de standart olarak sunulacak.

Kullanıcılar benzinli motor dışında güncellenmiş 2.2 litre turbo dizel motoru da seçebilecekler. Modelin örtüsünün Cenevre’de indirilmesi ile beraber bütün teknik detaylarının netleşmesi bekleniyor. Mitsubishi Motors Türkiye’nin yeni modeli Aralık ayından itibaren satışa sunacağını açıkladığını da belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Son dönem Japon otomobillerinin iç mekanları çok güzel… Özellikle Civic’in iç tasarımına bayıldım; bu da Civic kadar olmasa da başarılı olmuş. Ki beni bugüne kadar Japonlardan uzak tutan 2 neden iç tasarım ve yol sesi yalıtımıdır.

  2. Eski model adlarını kullanmakta sorun yok;
    mesela Suzuki Baleno böyleydi:
    http://www.cars-data.com/pictures/suzuki/suzuki-baleno_2510_1.jpg
    http://ipocars.com/imgs/a/e/d/x/p/suzuki__baleno_1_6_glx_1998_4_lgw.jpg

    böyle oldu:
    http://images.car.bauercdn.com/page…ukibaleno1.jpg?mode=max&quality=90&scale=down
    https://www.whichcar.com.au/media/3…-side.jpg?width=500&height=333.58662613981767

    Ama geçmişteki Eclipse nerede bu nerede.
    Eclipse dediğin böyle olur:
    http://cloudlakes.com/data_images/gallery/mitsubishi-eclipse/mitsubishi-eclipse-06.jpg
    http://st.motortrend.com/uploads/sites/10/2015/09/2012-Mitsubishi-Eclipse-rear.jpg

    Adını bırakıp araca gelirsem, emanet ekran dışında içi-dışı bence güzel duruyor.

  3. İsim konusuna girmiyorum o konuda hepimiz hem fikiriz.Arabaya gelirsek tek kelimeyle bayıldım içi dışı çok güzel kaliteli olmuş.Mitsubishi umarım bu sefer başarır ve eski özlediğimiz modelleri(Carisma,Lancer) gerçek yerlerinde yenide piyasaya sokar.

  4. Japon otomobillerin de son dönemler de iç mekan kalitesin de yükseliş var. Arka tasarım dışında eclipse'i beğendim.

  5. Space Star’ın küçük MPV’den Colt halefine dönmesi neyse ama, Eclipse SUV ne ya… Başka bir isimle piyasaya sürselerdi. Yakında diğerleri de bundan etkilenmez inşallah

  6. İsim olayı gerçekten saçma. Araçta bence fazlasıyla Lexus NX esintileri var. Hatta içi 1'e 1 Lexus NX olmuş. Arkası çok kötü olmuş onun dışında bence 1.5T AWD ile gideri var.

  7. Dış tasarımda ön profil güzel ancak arka tarafı sonradan eklemişler galiba biçimsiz duruyor özellikle profilden bakıldığında kesin belli oluyor. İç mekanda ise Lexus NX çizgilerini almışlar hatta toucpad direkt olarak alınmış (https://lexusenthusiast.com/images/weblog/14-07-09-lexus-nx-controller.jpg ) İyi kopyalayabildiyseler güzel, Kullanışlı ve güzel bir sistem. Direksiyonda hiçbir radikallik yok şaşırtmadı bizi Mitsubishi. [Daha ne istiyorsun belanımı diyebilirsiniz ancak artık yeter 10 seneden fazladır çeşitli mitsubishi modelleri kullanıyoruz ailecek tamam çok sağlam araçlar, yağ+su bile gerek yok inanıyorum ancak artık o devir kapanmaya başladı. ASX de kullanıyoruz güzel araç ama o takoz gibi iç mekan sıkıyor bir süre sonra neyse gelsinde bakalım bu araç nasıl olmuş.] <<bu kısım geneldi

  8. Sonunda Eclipse’yi de kaybettik..Gayet güzel bir araç fakat bu oldu mu Mitsubishi?Eclipse keşke coupe olarak yoluna devam etseydi nereden çıktı Eclipse’yi SUV yapmak. Renault-Nissan grubu’nun Mitsubishi’yi satın almasından sonra Mitsubishi binek oto bazında atağa kalkacaktır

  9. İçi Bmw, Range Rover ve Audi mmi karışımı (ekran, vites bölümü), arkası 2008 Civic hb, önü CR-V, yandan bakılınca da Volvo XC60 olmuş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu