Haberler

C-Serisi üstünü açıyor!




Otomobil basınında önemli bir yere sahip olan ‘motor1.com’ casusları tarafından test halinde iken ağır kamuflajlı yakalanan yeni C-Serisi Cabriolet, geleceğe dair planları gözler önüne serdi.

Bundan yaklaşık bir yıl önce C-Serisi Coupe varyasyonlarını gözler önüne seren Mercedes-Benz bu yeni soft-top‘lı cabriolarla C-Serisi ailesini dörtleyecek.

Coupe’ye oldukça benzeyen yeni Cabriolet’in en büyük farkı tavan için sabit metal materyalin yerine, elektrik motoruyla katlanabilen sert bir kumaşın kullanılması.

Casus görüntülerde de elde edilen gözlemlere göre yeni C-Cabriolet tavan katlandığında daha fazla kabin ve iç mekana yer vermek için Coupe karoseri kullanmış.

Karoserinde olduğu gibi motorunda da Coupe varyasyonundan izler taşıyan Cabriolet, tıpkı Mercedes-AMG C63 Coupe gibi 4 litrelik twin turbo motora ve beraberinde 476 beygir/650 Nm’lik güç değerlerine sahip olacak.

S versiyonunda ise güç değerleri 510 beygir ve 700 Nm’ye fırlarken, kumaş tavan sayesinde kazandığı ağırlık avantajıyla Coupe’nin 4.1 saniyelik 0-100 km/s akselerasyonunun aksine Cabriolet bu akselerasyon için 3.9 saniye gibi bir süreye ihtiyaç duyacak.

Fotoğraflarda görüldüğü üzre ağır bir şekilde kamuflajlanan modelin, henüz epey yoldan geçmesi gerekiyor. Tabiki, herkes gibi bizim de isteğimiz Mercedes-Benz’in bu ‘Convertible’ modeli dünyanın en büyük fuarlarından biri olan -Mart 2016- Cenevre Fuarı’nda gözler önüne sermesi.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. “kumaş tavan sayesinde kazandığı ağırlık avantajıyla Coupe’nin 4.1 saniyelik 0-100 km/s akselerasyonunun aksine Cabriolet bu akselerasyon için 3.9 saniye gibi bir süreye ihtiyaç duyacak.”

    Bu kısımda Coupeyi Cabrioletden sonra yazmanız anlam açısından daha doğru olacaktır. Aksi halde yanlış anlaşılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu