Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Porsche, Türk Tedarikçi firma Kırpart ile anlaştı




Kırpart, Porsche’nin 2022 yılında devreye girecek olan yeni tip motorlarının en önemli soğutma elemanlarından biri olan su pompasını üretecek.

Türkiye’nin en önemli otomotiv yan sanayi kuruluşları arasında yer alan Kırpart, uzun ve zorlu bir nominasyon sürecinin ardından Porsche’nin yeni projesi için seçtiği tedarikçiler arasına girmeyi başardı. Bu kapsamda Kırpart, Porsche’nin 2022 yılında devreye almayı planladığı yeni nesil V8 motorlarının önemli soğutma komponentlerinden biri olan su pompalarını üretecek. Geliştirdikleri ürünlerde kendi patentlerini kullandıklarını söyleyen Kırpart Genel Müdürü Şahin Saylık, konuyla ilgili açıklamasına bunları’da ekledi.

“Tüm yaşamın yeniden şekillendiği bugünlerde, oldukça uzun ve zorlu bir ön proje sürecininin ardından dünya devi rakiplerimizi geride bırakarak, Porsche’nin yeni nesil motorlarının su pompası projesine dahil olduk ifadesini kullandı.

Volkswagen grubunun markası olan Porsche; 2022 yılında devreye girecek olan yeni tip motorlarının en önemli soğutma bileşenlerinden biri olan su pompası üretecek, geçtiğimiz günlerde alman otomotiv üreticisi Porsche tedarikçi olarak Kırpart’ı tedarikçi olarak projeye dahil etti.

Porsche ve Kırpart arasındaki anlaşma kapsamında, su pompalarının üretimine 2020 yılı içerisinde başlanacağı belirtiliyor. Merkezi ve üretim tesisi Bursa’da bulunan Kırpart, 1998 yılında Kıraça Holding bünyesine dahil olmuştu. Kıraça Holding’in Türkiye’nin yerli otomobilini üretecek beş ortaktan biri olduğunu da hatırlatalım.

Porsche 718 Cayman POV Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu