Haberler

Dikkat! Bu video aşırı “Performans” içerir




Geçen aylarda açığa çıkmasının ardından Audi RS6 Avant ve RS7 Sportback’in ilk videosu da Audi severlere sunuldu. Audi, RS6 ve RS7’de kullanılan motoru 45 beygirlik bir güç artışı ile 4.0 litrelik 605 beygir güç üreten bir ünite haline getirdi. Audi, Performans adını verdiği bu ekstra güçlü modellerin dışında aynı üniteyi S8 Plus’ta da kullanıyor. 3.7 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını gerçekleştiren iki aracın son hızı ise opsiyonel performans paketi ile 305 km/s ‘e kadar çıkabiliyor.

Beklendiği şekilde görsel olarak ufak dokunuşlar göze çarpıyor. Farklılıklar ön ızgarada parlak siyah cila uygulanmış ve biraz daha büyütülmüş hava girişleri ve daha agresif arka difüzör’den ibaret. Opsiyonel Ascari Mavi boya, RS spor koltuklar, Alcantara/deri döşemeler ve karbon fiber süsler de performans versiyonunun hediyeleri arasında yerini alıyor.

Daha da önemlisi, RS6 Avant ve RS7 Sportback performans versiyonları geliştirilmiş sekiz ileri tiptronik şanzıman, adaptif havalı süspansiyon ve opsiyonel aktif tork dağılımlı spor arka diferansiyele sahip. Araçlar, opsiyonel olarak karbon seramik fren diskleri ile desteklenmiş ve RS6 Avant versiyonunda 21 inçlik benzersiz jantlar ve 285/30 lastikler ile, RS7 Sportback versiyonunda ise 21 inçlik jantlar ve 275/30 lastikler ile geliyor.

Eğer etkileyici özellikler ve biraz daha agresif görünen bu araç sizi etkilediyse Audi’nin Almanya’da RS6 Avant Performans versiyonu için €117.000 ve RS7 Sportback Performans versiyonu için €121.700 istediğini belirtmek gerekiyor. Bahsi geçen S8 Plus ise Almanya’da €145.200 fiyat etiketi ile satılıyor. Tüm gözleri üzerinde tutacak bu üç araç önümüzdeki hafta Los Angeles Otomobil Fuarında ortaya çıkacak.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Apaçiliğim dışa fırladı.
    Buna bi egzoz yapıcaksın:
    Katalizör iptal, son susturucu iptal, bi de downpipe 😀 bi fart gelir s-tronic’den allahh 😀 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu