Haberler

Bugatti Chiron’dan gövde gösterisi!




Autogespot.nl isimli kaynakta yer alan geniş ayrıntıların içerisinde, elbette en çok merak edilen başlık olan kaputun altı, karanlık bir nokta kalmayacak şekilde aydınlanmış.

Veyron isimli modelde yer verdikleri 8 litrelik W16 quad-turbo motor yine yüzü güldürüyor. Fakat asıl fark güç değerlerinde ortaya çıkıyor. Bir gıdıklamanın çok daha ötesine geçilen motor, 1500 beygir ve 1500 nm’lik güç değerlerine sahip. Zira Veyron 1001 beygire sahipti.

Bu motorun ürettiği gücü 7 ileri DSG şanzıman ile yere aktaracağını belirten Bugatti, bu kombinasyonla birlikte Chiron’un 0-100 km/s akselerasyonu için sadece 2.3 saniyeye ihtiyacı olduğunu da eklemiş.

Böylesine bir 0-100 km/s akselerasyon değerine sahip olan aracın, 0-300 km/s akselerasyonunun da 15 saniye sürdüğüne şaşırmamalıyız. Akselerasyon değerlerini az önce okuduğunuz Chiron’un son hızı hakkında kesin bir bilgi yer almazken 2 farklı anonim kaynağın yaptığı öngörülere göre model, 500 km/s hıza kadar uzanacak.

Böylesine yüksek rakamlar için önde 20, arkada 21 inçlik jantlara yer veren Chiron, Michelin Pilot Sport PAX isimli özel lastiklerinin yanı sıra, önde 420 mm ve arkada 400 mm olmak üzere epey gelişmiş bir fren sistemine sahip.

Yürüyenin yanı sıra az önce bahsettiğimiz gibi motorda da geliştirmelere yer veren Bugatti, soğutma sistemini güçlendirerek radyatör sayısını 15’e çıkarmış. Hatırlamak gerekirse Veyron’da sadece 10 adet bulunuyordu.

Dış görünüşünde de epey estetik bulguya rastlanan model, özellikle ‘Vision Gran Tourismo’ isimli konseptinde yer verdiği 4 noktalı LED farları ve arka yüzde boydan boya uzanan LED stopuyla şimdiden takdiri topladı.

İlk etapta 500 tane üretileceği bilinen model için halihazırda 120 kişinin ön sipariş verdiği gelen bilgiler arasında.
-Tüm bu ayrıntılara nerden ulaşıldığı sorulduğunda ise Dubai St. Regis otelinde düzenlenen özel(gizli) bir toplantı işaret edildi.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu