Haberler

2016 Mazda CX-9’un tüm pozları sızdırıldı




Mazda’nın yepyeni SUV modeli CX-9, sızdırılan fotoğraflarıyla tanıtımı yapılamadan internete açıldı.

Daha önce casus fotoğraflarda ve bağımsız artist tasarımlarında görülen CX-9 modeli, 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan KOERU konseptinin evrimleşmiş halinden başkası değil. Bu evrim sırasında sert tasarım çizgileri yerini biraz daha doğal hatlara bırakmış olsa da tasarım genel anlamıyla aracın bir Mazda modeli olduğunu hemen belli ediyor.

3 sıralı, 7 koltuklu, 2+3+2 oturma konfigürasyonuna sahip model, kısaltılan ön ve arka tekerlek gövde açıklıkları sayesinde selefine kıyasla çok daha dinamik ve sportif görünüyor. Görsellerdeki bir diğer ipucu ise aracın 2016 baharında satışta olacağını gösteriyor.

İç mekana geçtiğimizde genel tasarım dilinin Mazda 6 ve CX-5 gibi diğer güncel modellerle benzerliği göze çarpıyor. Görsellerde yer alan aracın bakır rengindeki deri döşemelerinin konsola ve kapı içlerine dağılımı da modeldeki malzeme ve işçilik kalitesi hakkıda ipuçları veriyor.

Geri kalan tüm bilgiller resmi tanıtıma kadar belirsizliğini koruyacak olsa da yeni CX-9’un en güncel SKYACTIV teknolojili motor ailesini kullanacağı kesin. Bazı dedikodular ise 2.5 litrelik turboşarjlı benzinli bir motorun diğer 4 silindirli güç ailesine ekleneceği ve bu seçeneklerin hem önden çekiş hem de AWD konfigürasyonlarında satılacağını işaret ediyor.

2016 Mazda CX-9 hakkındaki diğer tüm detaylar, kapılarını gün içerisinde basın davetlilerine açacak Los Angeles Auto Show’dan gelir gelmez bilgileri sizlerle paylaşıyor olacağız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu