Haberler

RS hayalleri suya düştü




Uzun zamandır dedikoduları dönen Ford Fiesta RS’in planda olmadığı Ford Performance mühendisi Tyrone Johnson tarafından duyuruldu.

1.6 litrelik turbo beslemeli motordan 246 beygirlik güç, daha sportif süspansiyon, daha güçlü frenler ve daha agresif bir görünüşe sahip olacağı düşünülen Fiesta RS’in üretilmeyeceği, uygun fiyata yüksek performanslı hot hatch bekleyenleri üzdü.

Fiesta RS’in üretilmeyeceğine karşın Ford, önümüzdeki yıllarda yollarda olacak olan, aralarında Focus RS, F-150 Raptor, Mustang Shelby GT350 / GT350R ve yeni Ford GT’nin de bulunduğu, 12 yeni yüksek performanslı araç üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Bir diğer yandan da 2018’de piyasaya çıkması beklenen Shelby GT500’ün 3.5 litrelik EcoBoost V6 motorla 600 beygirden fazla güce ve 6 ileri manuel şanzımana sahip olacağı düşünülüyor.

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Biz St’yi bile alamadık :/ 1.0 ecoboost’u spor versiyon olarak sundular…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu