Haberler

Berkay Besler en iyi 10 sürücü arasında




Bu sezon uluslararası arenada sürekli zirvede yer alan ve son olarak Orta ve Doğu Avrupa Şampiyonu olan Milli Karting Sporcumuz Berkay Besler, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Berkay, Portekiz’de yapılan Rotax Max Challenge Dünya Finalinde en iyi 10 pilot arasında yer aldı.

Portimao kentinde 1 hafta süren mücadeleler, Avrupa, Asya, Amerika, Avustralya ve Afrika kıtalarından 38 ülkenin 288 pilotunu ağırladı. Bunların arasında DD2 kategorisinde eski Formula 1 pilotu Brezilyalı Rubens Barrichello da vardı. Kaliteli organizasyonu özel davetler ve eğlencelerle süsleyen yetkililer tam bir görsel şölene imza attı.

Ülkemizi 72 pilotun yeraldığı Senior Max kategorisinde temsil eden ve ilk günden itibaren müthiş bir performans ortaya koyarak, antrenmanlar ile sıralama turlarında en iyi zamanlara ortak olan Berkay Besler, yarı finale ilk sırada başlama hakkını kazandı. 1532 metre uzunluğundaki Algarve Kartodromo pistindeki yarış, müthiş bir heyecana sahne oldu. Birbirinden hızlı pilotların kıyasıya mücadelesi görülmeye değerdi. Bir ara 7.sıraya kadar gerileyen temsilcimiz kontrolü bırakmadı ve 13.turda meydana gelen kazayı avantajına çevirerek 15 turluk yarı finali İtalyan pilot Alex Alex’in sadece 0.330 saniye ardından ikinci sırada bitirdi.


20 turluk final yarışında 2.cepten start alan Berkay Besler, meydana gelen karışıklık nedeniyle 4.sıraya geriledi. 6.turda 14.sıraya kadar inen sporcumuz, yarış disiplininden kopmadı ve bu turdan sonra atağa kalktı. Hızla yukarılara tırmanmaya başlayan Berkay Besler, 1.olabileceği final yarışını önündeki trafiğe takılması nedeniyle 8.sırada bitirdi. İtalyan Alex Alex birinci, Amerikalı Lucas Sellikan ikinci, Güney Afrikalı Jordan Shernat üçüncü oldu.

Bu sezon ortaya koyduğu performansla zürekli zirvede yer alarak otoritelerin dikkatini çeken ve bunu Orta ve Doğu Avrupa şampiyonu olarak taçlandıran Berkay Besler, Portekiz’de elde ettiği bu sonuçla adını dünyanın en iyi 10 pilotu arasına yazdırdı ve başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Junior Max kategorisinde yarışan Mert Dalkıran ilk yarışta 22., ikinci yarışta 17., üçüncü yarışta 23. oldu ve toplamda kategorisini 40. Sırada tamamlayarak ilk 6’nın finale çıkacağı Second Chance grubuna kaldı. Mert second chance yarışında ilk 6’ya giremeyerek elendi. DD2 Senior kategorisinde yarışan Berk Durak ilk yarışı 29. olarak bitirdi. İkinci yarışta yaşadığı kaza neticesinde yarış dışı kalan Berk, son yarışa katılmadı ve elendi. DD2 Masters kategorisinde ise Kerem Zengin ilk yarışı 28., ikinci yarışı 27., üçüncü yarışı 31. sırada tamamladı. Kategori toplamında 64. olarak Grand Final’e veda etti.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Helal olsun
    Kendisini araştırmıştım babası eski ralli pilotuymuş zaten türkiyeden genç bir karting pilotunun çıkması başka türlü mümkün değil 🙁
    İnşallah bu yolda decam ederde ülkemize motor sporlarını biraz olsun taşıyabilir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu