Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

FIA açıkladı: Le Mans 24 Saat yarışı ertelendi

Yarış 19-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek




Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), tarafından Le Mans 24 Saat yarışları hakkında önemli bir açıklama yapıldı.

Dünya genelinde etkisini gösteren ve yarışın yapılacağı şehir Fransa’da da oldukça yoğun bir şekilde görülen koronavirüsü (COVID-19) salgını nedeniyle FIA bir açıklamada bulundu.Buna göre Le Mans 24 Saat Yarışını ertelediğini açıklandı.

Bu yıl 88.kez düzenlenecek olan Le Mans 24 Saat Yarışı, FIA tarafından yapılan açıklamada ertelediğini açıkladı. Uluslararası Otomobil Federasyonundan (FIA) yaptığı açıklamaya göre, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası takviminde yer alan en eski organizasyon olma özelliğini taşıyan yarışın tarihi, koronavirüsü (COVID-19) salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Fransa’nın Le Mans kentinde her sene düzenlenen yarış bu yıl 13-14 Haziran tarihlerinde düzenlenecekti fakat bu tarih gerekli önlemler neticesinde 19-20 Eylül tarihlerine ertelendi.

FIA, Formula 1 ile ilgili de konuştu

FIA ayrıca Formula 1 için seni sezonda yapılacak yarışların ilk dört ayağını ertelediği ve 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası takvimini yeniden için çalıştıklarını bildirdi.

Formula 1’de her yıl geleneksel olarak Ağustos ayında verilen 4 haftalık aranın ise 2020’nin Mart ve Nisan aylarında yapılacağı açıklandı. Takımların, tatil boyunca her zamankinden farklı olarak fabrikalarını 2 yerine 3 hafta boyunca kapatacağı da ifade edildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu