Haberler

İki teker üzerinde Guinness’e yolculuk




Hindistan’ın Chennai kentinde yaşayan Jagathish adında Hintli bir sürücü, en basit araçlarla bile ilgi çekici gösteriler yapılabileceğini; Guinness rekorlar kitabına girerek ispatlamış oldu. O sürücü bunu şu şekilde yaparak Guinness’e girdi:

İlk olarak üç tekerlekli motosikletini , Hintlilerce Tuk-Tuk olarak isimlendirilen aracı, saatte yaklaşık 50 mil (80 km/h) hıza çıkartan sürücü, ağırlık transferi uygulayarak arkadaki iki tekerlekten birini havaya kaldırıyor. Bunun sonucunda iki tekerlek üzerinde gitmeye başlıyor ve bunu rekoru kırması için gerekli olan mesafenin (0,62 mil) iki katından daha fazla mesafe (1,37 mil) kat ederek gerçekleştiriyor. Ayrıca sürücünün video klipteki dengede kalmak için yaptığı ufak direksiyon hareketleri görülmeye değer nitelikte. Belki de bir gün fantastik bir gösteri olması amacıyla dünyanın en hızlı motosiklet göstericisi unvanını elinde tutan kişiyle bir araya gelip; bize hem düşük hem de yüksek hızda motosiklet kontrolünün inceliklerini bir arada görme imkanını sunarlar.

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu