Haberler

Pagani’den Nürburgring’de bir ‘devrim’




Pagani Zonda Revolucion, raporlara göre Nürburgring Nordschleife’de 6 dakika 30 saniyelik etkileyici bir zaman kaydetmeyi başardı.

2010 yılında Pagani Zonda R, 6 dakika 47 saniye ile Alman pistinin en hızlı arabaları arasında ismini kaydetmişti. Yeni modelin 6:45 gibi bir derece yapması beklenirken, en son çıkan Zonda -Revolucion- çok daha hızlı ve gözüken o ki Ring’i 6:30’luk bir sürede tamamlayabiliyor. Bu bilgi henüz şaheserin üreticileri tarafından onaylanmış olmasa da, “Nürburgring’in yeni kralı” olarak LoveCars ve Shmee150‘ in Facebook sayfalarında bile gözlere çarpıyor.

€2.2 milyonluk yüksek bir fiyat etiketine sahip olan modelin orkestrasında; 6.0 litre, 800 bhp (596 kW) ve 730 Nm (538 lb-ft) tork üreten AMG V12 motor assolistlik yapıyor. Karbon-titanyum’a bürünen Revolucion, sadece 1,070 kilogram ağırlığında. Ton başına düşen beygir ise 748 bhp / ton!

Zonda Revolucion’un geliştirilmiş ABS ve iki kademeli çekiş kontrol sistemi; F1 teknolojisiyle üretilen CCMR fren diskleri ve Brembo fren sistemi, bütün şasiyi saran body-kit ve geliştirilmiş spoiler gibi eklentilere sahip olan araç bunlara ek olarak, ön kaputta yer alan deflektörü ve arka kaputtaki sabitleyiciyi bünyesinde bulundurarak, modeli standart bir Pagani Zonda R’dan ayırıyor.

 

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu