Haberler

Zorlu yarışta zafer Ogier’nin




FIA WRC’nin 2015 yılındaki son ayağı Büyük Britanya Rallisi, soğuk ve ıslak zemin üzerinde zorlayıcı yol koşullarının etkisi altında Volkswagen Polo R WRC’nin zaferiyle sonuçlandı. Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia ikilisinden oluşan Volkswagen Polo R WRC takımı, yağmur, yoğun çamur ve sisli havaya rağmen Michelin lastikleri ile her türlü yol koşulu ile baş etti.

FIA WRC Rallisi’nin son ayağı Britanya, zorlu yol ve hava koşullarında gerçekleşen sezonun en uzun yarışlarına sahne oldu. 1.500 kilometreye varan uzun yarışta zafer, Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia ikilisinden oluşan Volkswagen Polo R WRC’nin oldu. Büyük Britanya Rallisi’nde Kris Meeke – Paul Nagle ile Citroën DS3 WRC takımı ikinci olurken; Andreas Mikkelsen – Ola Floene ile Volkswagen Polo R WRC takımı ise üçüncülüğe ismini yazdırdı.

Çin, FIA WRC 2016 ajandasında

Britanya ayağının tamamlanmasıyla FIA WRC 2015’ın şampiyon üreticisi de Volkswagen Motorsporları olurken Citroën Racing ve Hyundai Motorsporları sıralamayı takip etti. FIA WRC 2016, Ocak ayında Monte Carlo Rallisi ile başlayacak. 14 yarıştan oluşacak FIA WRC 2016’da en büyük değişiklik ise yarışlara yeni eklenen Çin Rallisi olacak.

Sezonun en uzun yarışı olan Büyük Britanya Rallisi’nin oldukça zorlayıcı şartlarda gerçekleştiğini belirten Michelin WRC Programı Yöneticisi Jacques Morelli, “FIA WRC kurallarına göre her türlü hava ve zemin koşulunda pilotların tek bir lastik kullanması gerekiyor. Biz de Michelin olarak, temel stratejimiz olan MICHELIN Total PerformanceStratejisi sayesinde pilotların bir lastikte aradığı bütün performans alanlarını bir arada sunmak için çalışıyoruz. Şampiyona süresince pek çok farklı etapta pilotların zafere adını yazdırmasını sağlayan MICHELIN Latitude Cross H90 / S80 ve MICHELIN Pilot Sport H5 / S5 lastiklerimiz ile performanslara katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Michelin, WRC 2015’te performansı yükseltti

Güçlendirilmiş yapısı ve deseni sayesinde daha yumuşak bileşenlere sahip olan MICHELIN Latitude Cross H90 / S80, daha geniş bir zeminle temas alanı da sunuyor. MICHELIN Pilot Sport H5 / S5 lastikleri ise hem kuru hem de ıslak zeminde ultra esnek lastik yapısıyla pilotlara daha yüksek bir denge sağlarken; pilotların performansı kuru zeminde 0.3 km, ıslak zeminde ise 0.8 km artırıyor.

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu