Haberler

Yeni Impreza Sedan konsept, Los Angeles’ta örtüsünü kaldırdı




Amiral gemisi Impreza’nın hatchback modelini Tokyo’da tanıtan Subaru, son olarak da Los Angeles otomobil fuarında Yeni İmpreza Sedan konseptin örtüsünü kaldırdı.

İlk bakışta Impreza’nın,  yeni jenerasyonda taşıdığı asi ve dinamik tasarım dili sayesinde selefine göre son derece şık ve göz alacı bir dış tasarımı olduğu aşikar.

Ön tarafta bizi şıklığa büyük katkısı olan altıgen ızgaralar, şahin gözlerini anımsatan asi bakışlı far grupları ve LED sis farları karşılıyor. Bunlarla birleşen metalik kırmızı renk, konsept öngösterim aracına büyük şıklık katarken, bu şıklığa 19 inç çapında, alaşımlı jantlar eşlik ediyor.

Profilden baktığımızda ise kaslı çamurluklar, coupe benzeri tavan çizgisi, göz alıcı metalik süslemelere ek olarak arka tarafa geçtiğimizde bagaj kapağına entegre edilmiş  spoiler, dinamizme katkı sağlıyor.

Aracın boyutlarından bahsedecek olursak, hatchback modeline eşdeğer ölçüde 2670 mm  dingil mesafesi bulunan  İmpreza Sedan, 4554 mm uzunluğa, 1778 mm genişliğe sahip ve yerden 1452 mm yüksekte yer alıyor.

Aracın seri üretimine 2016 sonlarında başlamayı planlayan Subaru’nun bu aracın kaputunun altına koyacağı motordan, Volkswagen’in ACT (Active Cylinder Technology) teknolojisine benzer bir silindir deaktivitasyon teknolojisi sayesinde maksimum verim almak istediği belirtilirken, aracın henüz konsept aşamasında olduğu için firma tarafından fiyatıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Not: Subaru Seyfullah bunu beğendi 😀

Deniz Kara

Ehliyet almak için 2 yıl nasıl bekleyeceğimi bilmediğimden olsa gerek en büyük hobim babamın tutkunu olduğum 1973 model VosVos'unu kaçırmaktır. Büyük sevdam olan otomobiller gibi Otopark.com'un yeri de bende başkadır. Aileye editör olarak katılmanın gururu içerisindeyim. Otopark ailesine faydalı olmak dileğiyle...

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. O değilde subaru modellerinde kendine has o çirkinliği olmayınca nedense bana biraz itici geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu