Haberler

Tesla tüm Model S’leri geri çağırıyor!




Tesla, tarihinin en büyük geri çağırmasını gerçekleştirdi ve bu neredeyse 90,000 adet Model S’i etkiledi.

Geri çağırmanın sebebi bu ay Avrupa’dan gelen bir raporda yer alan ön emniyet kemerlerinden birinin düzgün bağlanamaması sorunu. Bloomberg’in haberine göre müşterilere teslim edilen sayıları 90,000’e yakın tüm Model S’ler bu geri çağırmadan etkilenecek.

Üretici firma durumu anlatmak için müşterilere gönderdiği e-postasında “Tesla, yakın zamanda Avrupa’da bir Model S’in ön emniyet kemerinin koltuğun dış alt gergisine olması gerektiği gibi bağlanmadığını keşfetti” cümlelerini kullandı ve devam etti: “Bu otomobil herhangi bir kazada yer almadı ve bunun sonucunda bir yaralanma yaşanmadı. Ancak bir kaza durumunda bu kondisyondaki bir emniyet kemeri %100 koruma sağlayamayabilirdi”.

Tesla geri çağırmayı duyurmadan önce yaklaşık 3,000 farklı aracı inceledi ve hiçbir sorunla karşılaşmadı. Ancak pazardaki imajını düşünen firma tüm modelleri incelemeye karar verdi.

Bir Tesla yetkilisi durum hakkında Bloomberg’e verdiği demeçte; “Kasım ayının başlarında ön yolcu koltuğunda oturan bir müşterimiz arka koltukta oturanlarla konuşmak için arkasına doğru döndüğünde emniyet kemeri yerinden çıkmıştı” açıklamasını yaptı. “Emniyet kemeri koltuğun dış alt gergisine birbirine bağlı iki demir parça ile sabitleniyordu. Ancak bu iki demir parçayı birbirine bağlaması gereken cıvata gerektiği gibi üretilmemişti.” dedi.

Geri çağırma haberinin gerçekleştiği andan bu yana Tesla, borsada %1.9 oranında değer kaybetti.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Görmezden gelmesinden iyidir. Ben böyle duyarlı markaları seviyorum. Bu olay Tesla’ya zarar vermez, aksine ne kadar ilgili olduğunu gösterir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu