Haberler

Setra, sadece eğlence parkında yaşayabileceğiniz bir deneyim sunuyor!




Bir otobüse bindiğimizde, bizi nasıl bir deneyimin beklediğini tahmin edebiliriz, hayatımızın en sıkıcı seyahati! Eğer bir de boyunuz otobüsü tasarlarken kullandıkları neredeyse 1,5 metrelik insan modelinden daha uzun ise, otobüs yolculuğu hayatınızın en kötü deneyimlerinden biri haline gelebilir. Üstelik bunun için bir de para ödemek zorundasınız.

Otobüs yolculuğu, büyük ihtimalle mantıklı düşünebilen bir insanın tercih edebileceği en son seyahat şeklidir. Otobüsler birçok trene göre daha yavaştır, uçaklara göre çok daha yavaştır. Ayrıca sadece kendilerine ait bir yol üzerinde hareket etmedikleri için de daha az güvenlidirler. 

Otomobil endüstrisinin herhangi bir segmentinde olduğu gibi, çok farklı üretim kalitesine sahip otobüsler vardır. Daimler AG’in altında bulunan Mercedez-Benz markası tarafından yapılan otobüsler ortalamanın oldukça üzerindedirler. Daimler’in altında bulunan markalardan biri olan, otobüs üreticisi Setra’nın en son çıkardığı modellerden biri de S 511 HD Club Coach modeli.

Uzunluk olarak oldukça kısa olan bu modele (sadece 10.46 metre) oldukça özel bir görev verilmiş. Daimler, Stuttgart’ın Untertürkheim bölgesinde bulunan test pistine gelen ziyaretçilerini S 511 HD modeli ile pistte gezdiriyor. Test merkezi Daimler’in Stuttgart’taki ana üretim merkezinin çok yakınında ve yılda 2500 ziyaretçiyi kabul ediyor. Ziyaretçiler farklı test programlarının yapıldığı 15 km uzunluğundaki test parkurunda farklı bir deneyim yaşama şansını elde ediyorlar. Ziyaretçiler test parkurunda, 6 sene boyunca hizmet vermiş eski Setra S411 Hd modelinin yerine yeni gelen S 511 HD modeli ile yokuş iniş-çıkışları, frenleme ve ani manevra gibi testleri otobüsün içinde deneyimleyebiliyorlar.

Bu test organizasyonunda organizatörler en iyi testi sona saklamışlar. Ziyaretçiler Setra S 511 HD ile saate 100 km hızla ilerlerken 60 metre çapındaki eğimli virajda 90 dereceye yaklaşan eğimlerde dönebiliyorlar. Dönüş esnasında otobüste oturduğunuz koltuğa göre, camdan sadece gökyüzünü ya da asfaltı görebilmeniz mümkün.

Bu test ile ilgili videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. Ne yazık ki kamera görüntüleri otobüs ile değil, Mercedes-Benz E serisi ile çekilmiş. 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=MXtfsxhAHfs

 

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Yuh. Kesin ip var mk. Yalnız daimler bus devoloper’ının adı Andreas Türk…Türkler heryerde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu