Haberler

Aston Martin ve Red Bull ortaklığı




İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin yeni bir ”Hypercar” üretmek için Red Bull ile güçlerini birleştirdiğini açıkladı.

Parça tedarik etme konusunda eski ortaklarıyla uzun süredir sorunlar yaşayan Red Bull Racing takımı kısa zaman önce Aston Martin ile çalışmaya başlamış daha sonra da İngiliz devi ile bir teknolojik ortaklık anlaşması imzalamıştı. Önümüzdeki hafta sonu Melbourne, Albert Park pistinde gerçekleşecek yarışta Red Bull Racing ekibinin üzerinde Aston Martin logosu da bulunduran bir araçla yarışacağını belirtmesi de ortaklığın oldukça iyi geçtiğinin bir göstergesi gibi ancak bugün Aston Martin tarafından yapılan açıklama herkesi hem heyecanlandırdı hem de ortaklığın düşündüğümüzden bile iyi gittiğini kanıtlamış oldu. Ortak bir çalışmayla çığır açacak yeni bir ”Hypercar” üretileceğinin duyurulmasıyla beraber bazı detaylar da basınla paylaşıldı.

Şu an için AM-RB 001 adı verilen aracın sorumluluğunun ve tasarımının Red Bull Racing takımının üst düzey teknik adamı olan Adrian Newey ve 2005’ten beri Aston Martin’de tasarım şefliği yapan Marek Reichman’da olduğu belirtildi. F1 araçlarında kullanılan ”KERS” gibi teknolojilerin ve Aston Martin’in eşsiz tasarım dilinin kullanılacağı aracın fiyatının ise 2.4 milyon dolar civarında olacağı söyleniyor.

 

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu