Haberler

Geely, benzinli motorlarına yavaş yavaş son veriyor




Geely, yeni oluşturduğu Mavi Geely Girişimi kapsamında geleneksel benzinli motorlarını üretmeyi aşamalı olarak durduruyor.

Çinli üretici, bu girişimin bir parçası olarak hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli motorlara yöneliyor. Benzinli motorların üretiminiyse 2016 yılından itibaren azaltıp 2020 yılında durdurmayı hedefliyor.

Mavi Geely Girişimi, Çin hükümetinin ‘2020 yılında çıkacak otomobillerin ortalama tüketimleri, 100 kilometrede 5 litreyi aşmamalı’ direktifi doğrultusunda atılmış bir adım. Geely, alternatif yakıtlı araç satışında, hafif malzeme kullanımında ve akıllı bağlantı seçeneklerinde lider olmayı hedefliyor. Şirket böyle bir amacı olmasına karşın, plug-in hibrit motorlu araçlarını içten yanmalı motorlu araçlarla aynı fiyata sunmayı düşünüyor.

Bu girişim kapsamında üretilecek ilk araç olan Emgrand EV’nin 0-50 km/s hızlanması 4.3 saniye, menzili ise yaklaşık olarak 330 kilometre. Bunlardan daha önemli olansa, tamamen elektrikli olan aracın bataryalarının %80’inin 30 dakikada, tamamının 48 dakikada hızlı şarj istasyonuyla dolabilmeleri.

Model, gelecekte Geely’nin CMA platformu üzerinde üretilecek olan plug-in hibrit araçlarına öncü olacak. Bu araçların kaputunun altında 1.5 L turbo motor ve 250 beygir güç üreten plug-in hibrit motor bulunacak.

emgrand-ev-iç

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu